© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program

Denizli Valiliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program hazırladı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nce tertiplenen program Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Programa Denizli Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yürütme kurulu üyeleri ile engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Burada engelliler adına basın açıklaması yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yalnız olmadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Zeybek, “İstatistiklere göre her 8 kişiden 1’i engellidir. Aileleri ve birlikte yaşadığı sosyal çevreyle beraber neredeyse toplumun yarısı engellilerle bir arada yaşamaktadır. Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.  

 

Farkındalık yürüyüşü düzenlendi

 

Daha sonra katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Vosvos Kulübü'nün klasik araçlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken gösterileri büyük beğeni topladı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER