© Haber Acıpayam 2022

Denizli, dans festivalini doyasıya yaşıyor

Dünya kültürleri Denizli’de buluşuyorBaşkan Çavuşoğlu: “Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir”Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali, üçüncü gününde İncilipınar Parkı, Sevindik, Akvadi ve Amfi Park’ta düzenlenen gösterilerle devam etti. Vatandaşların festival coşkusuna ortak olan Başkan Çavuşoğlu, “Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu üçüncü gününde,İncilipınar Parkı, Sevindik Mahallesi, AkvadiParkı ve KYK Amfi Park’ta düzenlenen gösterilerle devam etti. Binlerce vatandaşın akın ettiği programlarda vatandaşların festival coşkusuna Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu da eşlik etti. Halk dansları sanatçılarının renkli kıyafetleriyle adeta görsel bir şölene dönüştürdüğü programlara katılan binlerce vatandaş farklı ülkelerin sahnelediği kültür şölenini ilgiyle izledi. Katıldığı Akvadi ile KYK Amfi Park programlarında vatandaşlara seslenen Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, böylesine önemli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

 

“Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir”

 

Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, dünyanın farklı bölgelerinden gelen gruplarla birlikte Denizli’de barışısın ve sevginin dilini egemen kılmak için gayret ettiklerini söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Farklı renkleri, dilleri, inançları olan bu kardeşlerimizle beraber bu güzel festivali organize ediyoruz. Bu festivalin birçok anlamı var. Bu festival dünyanın farklı renklerini kardeşçe yaşayabilmelerinin en güzel örneklerinden biri, dünyanın barış ve birlik içerisinde yaşabilmesinin en önemli faktörlerinden biri sanattır. Sanatı icra ederken hiç kimse karşısındakini diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmaz.Sanat tüm dünyanın evrensel bir dilidir” diye konuştu.

 

Festival tüm hızıyla sürüyor

27 Temmuz’a kadar Denizli’nin dört bir tarafında sürecek festival programı şöyle:

 

24Temmuz 2024 Çarşamba

Saat: 20.30 Sarayköy belediye önü

Saat: 20.30 Irlıganlı festival alanı

Saat 21.30 Buldan Alanyazı Meydanı

Saat 21.30 Karahayıt Festival Alanı

 

25Temmuz 2024 Perşembe

Saat: 20.30 Babadağlılar TOKİ

Saat: 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu

Saat 21.30 Adalet Parkı

Saat 21.30 Esentepe Kapalı Pazaryeri

 

26 Temmuz 2024 Cuma

Saat: 20.30 Bozkurt Pazar Meydanı

Saat 21.00 Çardak Cumhuriyet Meydanı

Saat 21.00 Bağbaşı eski belediye hizmet binası önü

Saat 21.00 Zeytinköy Ticaret Borsası İlköğretim Okulu

 

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Saat: 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Çeyiz parası için çalışan Merve'nin pişmanlık göstermeyen katillerine ceza yağdı

Denizli'de çeyiz parası biriktirmek için çalıştığı markete sığınan kişiyi korumaya çalışırken öldürülen kasiyer Merve Acar cinayetine ilişkin açılan davada karar açıklandı. Merve’nin doğum gününden bir gün sonra görülen karar duruşmasında 7 sanık ceza alırken, mahkeme heyeti pişmanlık göstermeyen sanıklar için indirim hakkını kullanmadı.

Büyükşehir’de hedef 1 milyon metrekare beton parke taşı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve başlamasından bu yana kent genelinde 263 bin metrekare beton parke taşı döşemesini tamamladı. Acil ihtiyaç olan mahallelere beton parke taşı döşeme işleminin devam edeceğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Hedef 1 milyon metrekare beton parke taşı” dedi.

Kontrolden çıkan otomobil römorka çarpıp şarampole uçtu; 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, yol kenarındaki saman yüklü römorka çarptıktan sonra şarampole uçtu. Kaza sonucunda, 1’i ağır 2 kişi yaralandı.

Büyükşehir kömür denetimlerine başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış noktalarında denetimlere başladı.

Başkan Çavuşoğlu, Kent Lokantasını ziyaret etti

Vatandaşlar Kent Lokantasından memnunDar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı yemeğe ulaşması için hizmete açtıkları Kent Lokantasını ziyaret eden Başkan Çavuşoğlu, hemşehrilerinin memnuniyetiyle karşılaştı. Başkan Çavuşoğlu, kısa süre sonra ikinci Kent Lokantasını açacaklarını müjdeledi.

Başkan Çavuşoğlu’ndan kritik açıklama

Akbaş Barajı’ndan içme suyu alımı durduruldu 400.000 kişiyi etkileyecek Başkan Çavuşoğlu: “Su kesintilerine başlayabiliriz”Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, su seviyesi kritik kodun altına düşen Akbaş Barajı’ndan bugün itibariyle içme suyu alımını durdurmak zorunda kaldıklarını açıklayarak, tasarruf yapılmaması halinde su kesintilerine başlayabileceklerini duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TÜM HABERLER