Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma polisleri göreve başladı
ACIPAYAMİçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek amacıyla, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kurularak hizmet vermeye başladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği ve kurulması için gerekli talimatları verdiği, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde, 27 Ağustos 2020 tarihinde kuruldu. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğimizce, çevre ve doğaya karşı işlenen suçlarla mücadelenin yanı sıra, kötü davranılan, işkence gören, aç susuz bırakılan hayvanların yeniden sahiplendirilmesi veya koruma altına alınması amacıyla hayvanlara gerekli el koyma işlemini yaparak ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve kullanıma sunulan, “Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını telefonlarına indiren vatandaşlar, TC Kimlik Numarası ve doğum tarihlerini girerek, çevre, doğa ve hayvanlar ile ilgili ihbarda bulunabilecek. Uygulama üzerinden yapılan ihbarlar, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede değerlendirilecek ve sorumlular hakkında idari işlemler yapılacak.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.