© Haber Acıpayam 2022

ÇAMELİ KOLAK GÖLÜNE 10 BİN SAZAN BIRAKILDI

Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.

Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.
Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki Kolak Gölüne yavru sazan balığı bırakıldı.
Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilenilir seviye olarak değerlendirilen 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor.

“10 BİN BALIK BIRAKILDI”
Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Kolak Gölü’ne bırakılan yavru pullu sazan balığı sayısının 10 bin olduğunu açıkladı. Halk arasında pullu sazan olarak da bilinen balıkların normal doğa şartlarında iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak bilinen 1 kilogram ağırlığa ulaşacağı Pullu sazan balığı lezzetli ve bölgede talep olan bir tür. Popülasyonunu sürdürmek adına bıraktığımız onbinlerce balık yıllar sonra 25 kiloya kadar büyüyebilecek” diye konuştu.

“YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ”
Katkıları için Çameli Tarım İlçe Müdürlüğüne teşekkür eden Çameli, Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN gölden avlananlara da çağrıda bulundu. ARSLAN Geçen sene bu zamanlarda da ilk 10 bin yavruı pullu sazan balığı bıraktık şu anda hepsi gölde yüzüyor , “Bugün Göle bıraktığımız yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise Piknik yapmaya gelen misafirlerimizin ve çiftcilerimizin ziraii atıkları geliyor. Eğer göle atık ulaşırsa bırakılan balıklar ölecek ve göldeki balık sayısı yok olmaya yüz tutacaktır. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise balık avcılığı. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanabilir boy yasaklarına uygun olan göz aralıklarına sahip ağlarla avlanmaları gerekiyor. Yada yakalanan yavru balıkları zaman kaybeden yeniden göle bırakmalıyız” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’ye soğuk hava ve kar yağışı geliyor

Denizli’de Pazar gününden itibaren görülecek soğuk ve yağışlı hava sistemiyle birlikte sıcaklıkların 10 ila 15 derece azalacağı belirtildi.

Meteoroloji Denizli’yi kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’yi sarı kod ile uyararak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı.

Türkiye’de ilk kez uygulanan topraksız dikey tarım safran tesisinde hasat başladı

Denizli’de iki arkadaşın ortak kurduğu ve Türkiye’de ilk kez uygulanan topraksız dikey tarım safran üretim tesisinde hasat heyecanı yaşandı.

Pamukkale Turizm ekspres seferleriyle Denizli - İzmir arasını 2,5 saate düşürdü

Türkiye'nin önde gelen seyahat firması Pamukkale Turizm, kısa süre önce ulaşıma açılan Aydın-Denizli Otoyolundan düzenlediği ekspres seferleriyle Denizli-İzmir arasındaki seyahat süresini 2 saat 30 dakikaya düşürdü.

Denizli’de bin 158 diyaliz hastası nakil bekliyor

3-9 Kasım Organ Bağışı haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, yapılan tüm çalışmalara rağmen bağış oranlarının düşük seviyede olduğunu belirtti. Denizli’de bin 158 diyaliz hastasının bulunduğunu ifade eden Uz. Dr. Öztürk, 2024 yılında gerçekleşen 28 beyin ölümünün 10’undan donör alındığını söyledi.

Lezzetiyle meşhur Çakır havucunda hasat başladı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde uzun yıllardır dikimi yapılan ve adını bulunduğu mahalleden alan Çakır havucunun hasadına başlanıldı.

TÜM HABERLER