© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR'İN 144. GURUR YILI

Denizli'de 1876 yılından bu yana hizmet veren belediye teşkilatının 144. yıldönümü törenle kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım ve Ali Aygören ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törene katılan herkese teşekkür eden Başkan Zolan, "1876 yılından beri her belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ve çalışanlarımız bu şehrin hizmetinde olmuş, imkanlar dahilinde vatandaşlarımızın talebini karşılamak, dertlerini çözmek için gece gündüz çalışmıştır. Hakkın rahmetine kavuşan, önceki dönem başkanlarımız başta olmak üzere meclis üyelerimiz ve tüm çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun" dedi.

 

"Denizlimizle ne kadar gurur duysak azdır"

 

Denizli’nin geçmişten bugüne büyük atılımlar yaptığına dikkati çeken Başkan Zolan, "144 yıl sonra bugün dönüp baktığımızda Denizlimiz, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ile ilgili hedefi kendine ödev almıştır. Denizlimiz sanayi, turizm, tarım ve aynı zamanda yerel hizmetler anlamında Türkiye’ye örnek olacak işler yapmıştır. Denizlimizle ne kadar gurur duysak azdır" dedi. "Denizlimiz, çalışkan insanlarımızın olduğu, üreten, satın aldığından daha fazlasını satan, tükettiğinden daha fazlasını üreten, dış ticaret anlamında fazlalık veren bir şehirdir" diyen Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu şehre hizmet etmek, hizmetkar olmak bizim için onurların, şereflerin en büyüğüdür. Başta vatandaşlarımızın teveccühü ve Allah’ın takdiri ile bu görevlere geldik. Önceki Başkanlarımızın yapmış olduğu iş ve işlemler gibi şehrimize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz."

 

"Birlikte başaracağız”

 

Denizli'nin artık parmakla gösterilen bir şehir haline geldiğini kaydeden Başkan Zolan, "Denizlimiz örnek bir şehir haline gelmiştir. Altyapısı, üstyapısı, yeşil ve spor alanları, trafik düzeni, köprülü kavşakları, temiz havası, hangi yönünden bakarsanız bakın Denizlimiz daha güzele doğru gitmiştir" dedi. Şehrin menfaatleri söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik ruhunun Denizli’de hakim olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni hedeflere yürüdüklerini ve artık dünya kentleri ile yarıştıklarını vurguladı. Başkan Zolan, "İnşallah daha hedeflerimiz var, daha yapılması gereken işler, varılması gereken yerler var. Dün ve bugün olduğu gibi yine el ele, omuz omuza, gece gündüz çalışarak o hedeflere hep birlikte ulaşacağız. Birlikte başaracağız. Denizlimize, bu şehirde yaşayan hemşehrilerimize ne kadar hizmet etsek azdır, onlar her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor. Bu duygularla 144. kuruluşu yıldönümümüzü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER