Büyükşehir’den deprem bölgesinde çocuk oyun alanları
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Hatay’da sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Hatay merkez ile İskenderun ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla çocuk oyun alanları kurdu. Bölgede gönüllü psikologların görev aldığı çocuk oyun alanlarında ise Denizli’den gönderilen 1 tır dolusu oyuncak ve akıl oyunları setleri ile afetzede çocukların yaraları sarılıyor. Çocukların gelişimlerine uygun oyuncak ve eğitim materyalleriyle donatılan alanlarda çok sayıda çocuk oyun oynarken, kendilerine Denizli’den gönderilen birbirinden renkli ve güzel oyuncakların yanı sıra gönüllü psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar yaşadıkları travmayı bir nebze olsun atlatabilmelerine imkan sağlanıyor.
Başkan Zolan: Onlar bizim geleceğimiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremden tüm milletin olduğu gibi çocukların da ciddi biçimde etkilendiğini belirterek, “Çocuklarımızı cıvıl cıvıl, mutlu ve keyifli görmek istiyoruz. Onları çok seviyoruz. Çocuklar en değerli varlıklarımız, onlar bizim geleceğimiz. İnşallah gelecekleri daha da güzel olacak. Onların geleceği için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları hazırladık. Onların bu psikolojik süreci en iyi şekilde atlatmaları adına yaptığımız çalışmaya katkı sunan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.