Büyükşehir 'Telafide Ben de Varım' eğitimlerine başladı
ACIPAYAM
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri, zorlu pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından öğrencilerin derslerinden uzak kalmaması ve sınavlara hazırlanma da destek olmak amacıyla telafi eğitimlere başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde görev yapan uzman öğretmen kadrosu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın seyreltilmiş sınıf modeline uygun hijyen kuralları ön planda tutularak İlk ve Ortaokul ile Lise öğrencileri ve mezun gruplarına özel ücretsiz telafi eğitimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Karaman, Anafartalar, Yenişehir, Gökpınar, Kayhan, Sevindik, Mehmet Akif Ersoy ve Fatih Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ilk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik telafi eğitimler gerçekleştirilirken, Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde lise ve mezun gruplara yönelik ücretsiz telafi eğitim programı tüm pandemi kuralları ve hijyen koşulları dikkate alınarak yardımcı olunuyor.
“Onlar bizim en büyük hazinemiz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de yaşayan çocuk ve gençlere yönelik adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız okul sıralarını çok özledi, biz de gelen talepler karşısında Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde telafi eğitimlere başladık. Ne yapıyorsak yarınlarımız için, çocuklarımız için yapıyoruz. Onlar bizim en büyük hazinemiz” dedi. Bir ülkenin geleceğini etkileyen en önemli unsurlardan birinin nitelikli insan gücü olduğunu belirten Başkan Zolan, hemşehrilerine koronavirüs tedbirlerine uymaya davet ederek, özellikle maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesini istedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.