Büyükşehir Kent Konseyi büyüyor
ACIPAYAMÇevre Meclisive Kentlilik Bilinci Meclisi kuruluyor Marım: “Daha mutlu bir şehir inşa edeceğiz”Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, genel kurulun ardından yaptığı ilk toplantıda“Çevre Meclisi”ve “Kentlilik Bilinci Meclisi” kurulmasına karar verdi. Yeni dönemde birçok proje ve çalışma hedeflediklerini vurgulayan Kent Konseyi Başkanı Marım,“Daha mutlu bir şehir inşa edeceğiz” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 11. Seçimli Olağan Genel Kurulunu tamamlamasının ardından yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kent Konseyi Meclis Başkanları ve Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan çalışmalar yapacaklarını ifade eden Marım, “Yeni dönemde sosyal sorumluluk alanında Denizli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Yeni yol haritamızı belirlerken de Denizli’de bulunan bütün STK’lar, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacağız. Hayata geçireceğimiz projeler ile daha yaşanabilir ve daha mutlu bir Denizli inşa edeceğiz” dedi.
Yeni proje ve çalışmalar
Çevre bilinci ve kentlilik kültürünün çok önemli olduğuna değinen Kent Konseyi Başkanı Marım, Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli Meclislerinin yanı sıra bünyelerinde iki yeni meclis daha kuracaklarını belirterek, “Günümüzde çevre ve kentlilik bilinci konuları üzerinde durulması geleceğimiz için büyük bir önem taşıyor. Denizli’de yaşayan insanların bu şehri sahiplenmesi, aidiyet ile sorumluluk hissiyatının ortaya çıkması toplumumuzdaki değişim ve yeniliklerin ortaya çıkmasında öncü olacaktır. Gelen talepler doğrultusunda kuracağımız Çevre Meclisi ve Kentlilik Bilinci Meclislerimiz ile birçok yeni proje ve çalışma hedefliyoruz. Yeni dönemde Denizlimize katkı sağlayacak çalışmalar yaparak daha mutlu bir şehir inşa edeceğiz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.
Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.