Büyükşehir İtfaiye gücüne güç kattı
ACIPAYAMDenizli’nin 19 ilçesi 616 mahallesini kapsayan 42 ayrı istasyonda 500 dolayında personeli ile vatandaşların can ve malını korumak için 365 gün 24 saat nöbet tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz mart ayında 3000 litre su kapasiteli 4 adet merdivenli itfaiye aracı ile su altı arama ve kurtarma aracını bünyesine katan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, son model 5 itfaiye arazözünü daha filosuna ekledi. Bu kapsamda, yeni alınan 7200 litre su ve 300litre yangın söndürme köpüğü malzemesi ile donanımlı, üst yapısı isetamamen yerli olan 3 personel kapasitelitoplam 5 adet itfaiye arazözünün tanıtımı yapıldı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki tanıtım programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ile Ömer Faruk Özer, İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı ve itfaiye personeli katıldı.
365 gün 24 saat nöbette
Burada bir süre araçları inceleyerek bilgi alan Başkan Zolan, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesindeki her birimin olduğu gibi itfaiye teşkilatının da güçlenerek yoluna devam ettiğini söyledi. Başkan Zolan, “Bugün teşkilatımız 500’ün üzerinde çalışanı, 40’ın üzerinde istasyon ve birçok araç veekipmanı ile bayram, tatil demeden 365 gün, 24 saat nöbette. Afette, yangında, trafik kazalarında vatandaşlarımızın imdadına çare olmak için bekliyorlar. İtfaiyemiz araç, gereçve eğitimleri ile çok üst seviyeye geldi” dedi. Her türlü olaya müdahale etme bilgi ve becerisi ile modern araç ve ekipmanlara sahip olduklarının altını çizen Başkan Zolan, bu yıl başlarında 4 merdivenli itfaiye ile su altı arama ve kurtarma aracı aldıklarını, bugün ise 5 itfaiye arazözünü daha bünyelerine kattıklarını, kasım ayında ise 42 metrelik merdivenli bir aracın da araç filosuna ekleneceğini anlattı.
Türkiye’nin en güçlü itfaiyesi
Geçen yaz gerek Denizli’de gerekse çevre illerde meydana gelen başta orman yangınları olmak üzere çok güçlü mücadele verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, “Allah’ım muhtaç etmesin, kaza bela vermesin. Çok şükür Denizli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi her zaman hazır ve nazır durumdadır. Nüfusa oranla Türkiye’nin en güçlü itfaiyesidir. Bu araçlarımız gücümüze güç katacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.