Büyükşehir DESKİ’denYeşilyuva’da altyapı atağı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin Yeşilyuva Mahallesi’ni modern bir altyapıya kavuşturacak içme suyu hattı yenileme projesine başladı. Yeşilyuva Mahallesi sakinleri bir süre önce içme suyu hatlarının ömrünü tamamlamasından dolayı bölgede sık sık arızave patlaklar yaşandığını belirterek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bu soruna el atmasını istedi. Başkan Zolan’ın talimatı üzerine yapılan çalışma ile Yeşilyuva Mahallesi’nin içme suyu hatlarını baştan aşağı yenileyecek proje başlatıldı. Vatandaşların modern bir alt yapıya kavuşması için,ömrünü tamamlamış içme suyu boruları yeni nesil, uzun ömürlü polietilen borularla değiştiriliyor. Proje kapsamında bölgeye 60.500 metre içme suyu hattı döşenecek.
Su olmazsa hayat da olmaz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yeşilyuva Mahallesi’nde başlattıkları projenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Hedeflerinin altyapıda Denizli’nin 19 ilçesi 616 mahallesinde aynı standartları yakalamak olduğunu kaydeden Başkan Zolan, suyun her damlasını korumak zorunda olduklarını söyledi. Altyapı yatırımlarıyla içme suyu kayıp kaçak oranını düşürmeye devam ettiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, “Su olmazsa hayatın devam etmesi de mümkün değil. Bu nedenle altyapı yatırımlarımızı yapmak ve suyumuzu koruyarak gelecek nesillere ulaştırmak gerekiyor. Projemizi tamamladığımızda suyumuzu kesintisiz ve kayıp yaşamadan Yeşilyuvalıhemşehrilerimize ulaştıracağız. Sabır ve desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.