© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir DESKİ'den Sürdürülebilir Şehirler Projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sürdürülebilir Şehirler Projesi Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı Halkın Katılımı Toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş, Büyükşehir DESKİ daire başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir DESKİ'nin Acıpayam ilçesi Yeşilyuva ile Akalan Mahallesi, Bekilli ilçesi Kutlubey, Bükrüce, Deşdemir ve Gömce Mahallesi, Çal ilçesi Akkent ile Hançalar Mahallesi, Tavas ilçesi Nikfer ile Sarıabat Mahallesi ve Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapmayı planladığı içme suyu iletim hattı ve içme suyu şebekeleri inşaatı ile içme suyu deposu hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşlara bilgi verildi.

 

“Altyapı bir şehrin olmazsa olmazıdır”

 

Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, bir yerleşim yerinde yapılması gereken öncelikli işin altyapı yatırımları olduğuna dikkati çekerek, “Altyapı yoksa üste ne yapsanız anlamı yoktur, faydası da yoktur. Altyapısı olmayan yer anlık güzelleşmiş gibi gözükür ama geçici güzelleştirmenin ortadan kaybolduğunu veya hayatımıza herhangi bir katkısının olmadığını görürüz” dedi. Küresel ısınma ile birlikte susuzluğun çok daha önemli olduğunun görüldüğünü ve altyapı yatırımları ile bu sorunla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, “İyi ki altyapıyı yapmışız. İyi ki içme suyu hatlarımızı değiştirmişiz. Altyapı yatırımlarını yapmamış olsaydık bugün şehir merkezi susuzdu. Bir gün su verir, iki gün su veremezdik. Böyle bir şehirde yaşamak zorunda kalırdık. Büyükşehir ile şehir merkezindeki yatırımlara devam ettik. Bunlara ilave olarak ilçe merkezlerimizde de ihtiyaç duyulan yerlerde altyapı, üst yapı çalışmamızı sürdürdük” diye konuştu. 

 

"Sizlerle birlikte başaracağız"

 

Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2014’ten bugüne kadar içme suyu kanalizasyon yağmur suyu hatlarını topladığımızda 7 bin kilometreyi geçtik. 7 bin km demek Denizli’den Çin Seddi’ni geçen altyapı hattı yapmak demektir. Büyükşehir DESKİ olarak bunu yaptık. Bunu boş bir alanda yapmadık, insanlarımızın yaşadığı yerde yaptık. Bu çalışan motoru tamir etmek gibi zor bir işti, çok şükür başardık. Ama bunu tek başımıza yapmadık. Altyapı cesaret, sabır ve destek ister. Biz cesaret ettik, vatandaşlarımız sabretti, destek oldu, birlikte başardık çok şükür. Bahsettiğimiz mahallelerimizde inşallah inşaatlarımızı tamamlayıp bitireceğiz. Milletimizin emanetine sahip çıkabilmek adına boyayla kınayla değil köklü işlerimizi çözmek durumundayız. İnşallah sizlerle birlikte bu işi başaracağız.”  Konuşmanın ardından İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ufuk Yarar bir sunum yaparak yapılacak altyapı yatırımları hakkında bilgi verdi. Daha sonra katılımcılar merak ettikleri konuları sorma imkanı buldu.

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER