© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan'dan Miryokefalon Zaferi mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu'nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Zaferi'nin 845. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1071 Malazgirt ve 1148 Kazıkbeli zaferlerinin ardından 17 Eylül 1176'da Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşanan ve Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı ile Anadolu topraklarına Türk mührünün vurulduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Tarihe altın harflerle geçen bu zafer ile yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum. Atalarımızın kanıyla sulanmış uğruna nice can verilmiş bu topraklara bizler de canımıza pahasına sahip çıkıp aynı şekilde gelecek nesillere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

Bağımsız bir ülke olmanın bedelini ecdadın şanlı tarihiyle ödediğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizlimizde 845 yıl önce yaşanan Miryakefalon Zaferi, tarihin akışını değiştiren birçok mücadeleden birisidir ve bu tarihi zaferle Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğu perçinlenmiştir. Bize düşen görev ise bu toprakların bedelini hiçbir zaman unutmayarak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu topraklar atalarımızın kanıyla vatan yapılmıştır. Bu eşsiz, şanla ve şerefle dolu tarihimizi çocuklarımıza, gençlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle bu toprakları bize yurt yapan, vatanın bağımsızlığı için kanını döken, canını veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

 

İlginizi Çekebilir

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

TÜM HABERLER