Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Yürüyüşüne davet
ACIPAYAMYunanlıların 15 Mayıs 1919’da İzmir'i işgal etmesinden kısa süre sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde milli mücadele ateşini yakan Denizli, her yıl olduğu gibi bu yıl da kentin 103 yıllık şanlı destanını aynı ruh ve heyecanla kutlayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin gelenekselleştirdiği 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü Etkinlikleri kapsamında ilk program 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.15’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayacak programın ardından saat 17.30’da Milli Mücadele Yürüyüşü başlatılacak. Denizlililer tam 103 yıl önce olduğu gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar Denizli Sancağı eşliğinde Milli Mücadele Yürüyüşü gerçekleştirecek.
Başkan Zolan fetvayı okuyacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden devam ederek Bayramyeri Meydanı'na kadar ulaşacak. Bayramyeri Meydanı'nda sonlanacak yürüyüş sonunda ise bir anma töreni gerçekleştirilecek. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı programda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Müftü Ahmet Efendi'nin 103 yıl önce Bayramyeri Meydanı’nda okuduğu fetvayı bir kez daha vatandaşlarla paylaşacak.
Denizli hiçbir zaman düşmana geçit vermedi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdalısı bir şehir olduğunu söyledi. 1148 Kazıkbeli ve 1176 Miryokefalon’da düşmana geçit vermeyen atalarının milli mücadele yıllarında da işgale karşı ‘dur’ diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer aldığın anlatan Başkan Zolan, “Düşmana hiçbir zaman geçit vermeyen Denizlimiz, 15 Temmuz 2016 hain kalkışmada da vatanına, bayrağına sahip çıkmış, yine devletinin ve milletinin yanında yer almıştır” dedi. Milli Mücadele Günü Etkinliklerine tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, “Tam 103 yıl önce Denizli sancağımızla birlikte aynı ruh ve inançla milli mücadele ruhunu yüreklerimizde hissederek yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Denizli’mizin şanlı ve şerefli geçmişini yaşatarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Tüm Denizlilileri bu kutlu güne bekliyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.