© Haber Acıpayam 2022

Başkan Osman Zolan: Denizli’de balkonsuz ev kalmasın

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, vatandaşları ve inşaat sektörünü rahatlatacak bir değişikliği kabul ederek önemli bir karara imza attı. Yapılan düzenlemeyle yeni yapılacak yapılarda kısıtlanan balkon büyüklüğü bu kararla birlikte artırılmış oldu.

Başkan Osman Zolan: Denizli’de balkonsuz ev kalmasın

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, vatandaşları ve inşaat sektörünü rahatlatacak bir değişikliği kabul ederek önemli bir karara imza attı. Yapılan düzenlemeyle yeni yapılacak yapılarda kısıtlanan balkon büyüklüğü bu kararla birlikte artırılmış oldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın önerisiyle Büyükşehir Belediye Meclisi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde vatandaşları ve inşaat sektörünü rahatlatacak önemli bir değişikliğe imza attı. Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis oturumunda kabul edilerek yürürlüğe giren düzenleme ile Denizli il sınırları içerisinde yer alan yapılaşmaların yöresel yaşam biçimi ve coğrafi iklim şartlarını dikkate alarak, yapılaşmalarda uygulama bütünlüğü oluşturup, daha kullanılabilir ve yaşanabilir balkonlar oluşturabilmek amacıyla balkonların metrekaresi artırıldı. Açılan mahkeme kararları sonucu yönetmelikte yapılan düzenlemeyle birlikte yeni inşa edilecek yapılarda kısıtlanan balkon büyüklükleri bu kararla birlikte arttırılmış oldu. Denizli’de yılda 6 aya yakın ılıman iklim şartlarının yaşanması balkon kullanımını artırdığı, vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlanan düzenlemeyle de daha büyük balkonların yapılmasının önündeki yasal engelin kaldırıldığı ifade edildi. Bu kararla birlikte aynı zamanda inşaat sektöründe sıkıntılar oluşturan zemin terası, açık yüzme havuzu ve kat holleri ile ilgili düzenlemeler de yapıldı. Yine küçük sanayi alanlarında küçük işletmelerin asma kat yapabilmesinin engelini aşacak bir karar alınarak bu alanlarda asma kat yapılabilmesinin önü açıldı.  

Net alan %10’dan, %20’ye çıkarıldı

Meclis üyelerine konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, imar yönetmeliğine açılan davalar sonucu iptallerin söz konusu olduğunu, ona göre düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek,  “Ortak kullanım alanına bazı kısıtlamalar gelmişti” dedi. Başkan Osman Zolan, “Net alanının %10’undan fazla balkon yapılamayacağı maddesi Denizli’yi çok etkileyen bir maddeydi. Yine küçük sanayi alanlarını olumsuz etkileyen hususlar vardı. Tüm ilgili kişilerle bu durumu değerlendirerek, konuyu bugüne taşıdık. Almış olduğumuz karar ile daha önce balkonda net alanın %10’undan fazla genişliği olamaz hükmünü %20’den fazla olamaz hükmüyle artırmış oluyoruz” diye konuştu.

“Balkonsuz ev olmasın”

Balkon kullanımının Denizli’de özellikle ılıman iklimin varlığı ile büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Osman Zolan, “Buradaki amacımız, Denizli’de balkonsuz ev kalmasın. Balkonsuz ev olmasın. İnşallah hem inşaat sektörüne bu konuda bir ivme kazandırmış olacağız, hem de vatandaşlarımızın balkonları kullanım noktasında üst seviyede konfor sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak hep birlikte almış olduğumuz karar 19 ilçemizi de kapsayan bir karar olacak. İnşallah şehrimize hayırlı olur, vatandaşlarımıza o konforu sağlamış oluruz” diye sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından yapılan oylamada kabul edilen karar sonrası Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde vatandaşları ve inşaat sektörünü rahatlatacak önemli bir değişikliğe imza atıldı.

İlginizi Çekebilir

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

TÜM HABERLER