© Haber Acıpayam 2022

Aksarayda yurtta karantina uygulaması vaka sayısını yüzde 20 düşürdü

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, yurtta karantina uygulaması sonucu hasta sayısında yüzde 20 düşüş yaşandığını söyledi.


Korona virüs testleri pozitif çıkan ve durumlarının iyi olması sebebiyle evlerine gönderilerek karantina uygulanan kişilerin sokakta gezmesinin ardından Aksaray Valiliği bu kişileri yurtlarda karantinaya almıştı. Yaklaşık 1 hafta kadar önce alınan kararın ardından yapılan denetimlerde karantina kurallarına uymayarak dışarıda yakalananlar polis ve sağlık ekiplerince yurtlara yerleştiriliyor. Karantinaya alınan vatandaşlar karantina süreleri tamamlana kadar yurtta kalırken, 1 haftalık çalışma sonucu kentte hasta sayısında yüzde 20 düşüş gerçekleşti.


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, korona virüs’ün bulaş hızının kentte çok fazla artış gösterdiğini belirterek, yurtta karantina uygulaması ile hasta sayısında yüzde 20 düşüş sağlandığını söyledi. Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada, "Bulaş hızı Aksaray’da çok fazla artıyordu. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi hastanede çok ağır olmayan hastaları Sağlık Müdürlüğümüz ilaçlarını vererek evlerine gönderiyor. Bizim onları takip etmemiz gerekiyor. Takip ettiğimizde gördük ki, bazı vatandaşlarımız karantinayı evde geçirmesi gereken süreleri sokakta veya başka bir yerde geçiriyor. Bu da bulaş hızını çok ciddi bir şekilde arttırıyor. Bizim, kamu kurum ve kuruluşlarında biliyorsunuz HES koduyla giriyorsunuz. Şimdi evde karantina sürecini geçirmesi gerekiyor. HES koduna baktığınız zaman, o evde geçirmesi gereken süreyi sokakta, caddede, devlet dairesinde geçiriyorsa arkadaşlarımız hemen 112’ye haber veriyor. 112 geliyor ve hastamızı alıp yurda götürüyor, teslim ediyor ve oradaki odasında o süreyi geçiriyor. Bizim mahalle denetimlerimiz sonucunda bakıyoruz ki yerinde yok, yerinde yoksa hemen tespit ediyoruz ve yine aynı sistemi ona da uyguluyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz, sokakta, caddede, HES kodundan baktıkları zaman bu evde geçirmesi gereken süreçte sokaktaysa vatandaşımızı alıp yurtlarımıza götürüyoruz. Burada şunu gördük biz, bu süreçten sonra hasta sayımızda yüzde 20’lik bir düşüş oldu. Yani bizim 1 haftalık gördüğümüz olay bu. Bunun sonucunda AFAD ekipleri, sağlık müdürlüğümüz, jandarma komutanlığımız ve emniyet ekiplerimiz bu anlamda çok ciddi denetimler yapıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER