© Haber Acıpayam 2022

Akademisyenlerin yazdığı “Covid-19 Güncel Yaklaşım” kitabı sağlıkçılara rehber olacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (VAN YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde görev yapan akademisyenler tarafından yazılan “Covid-19 Güncel Yaklaşım” kitabı, korona virüsle mücadelede rehber olacak.


Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde korona virüsle her anlamda mücadele bilgilerin yer aldığı, 44 öğretim üyesi tarafından yazılan ve 32 bölümden oluşan “Covid-19 Güncel Yaklaşım” kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtım programı, korona virüsten hayatını kaybeden Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Poliklinik Sorumlusu Müdür Yardımcısı Mehmet Veysi Göz için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.


Programda bir konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, korona virüsten hayatını kaybeden üniversite personeli ve yakınlarına rahmet diledi. Bu süreçte Van halkından temizlik, maske ve mesafe kuralına uymalarını istediğini ifade eden Rektör Şevli, “Sağlık çalışanlarımız Mart ayından bugüne kadar artık yoruldu. Ancak bu yorgunluğu halkımıza ve bizlere belli ettirmedi. Fedakârca çalışmaya devam ediyorlar. Tüm hastalarımızı en iyi şekilde tedavi ediyorlar. Sağlık Bakanlığı tedavi algoritmasını sürekli güncelliyor. Yapılan bilimsel ve akademik çalışmalar kitaba dönüştü. Bu anlamda tüm hocalarımızı kutluyorum. Tedavisi olamayan bu hastalığın gidişatını etkileyecek hastalar için daha güzel sonuçları ortaya koyacak bilgiler bu kitapta öneriliyor” dedi.



“Tüm sağlık çalışanlarına rehber olabilecek bir kitap yazdık”


Korona virüs sürecinde şu ana kadar ayaktan 12 bin 162 hastanın tedavisinin yapıldığını açıklayan Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ümit Haluk İliklerden ise “Yatan bin 52 hastamız oldu. 200’ün üzerinde yoğun bakım hastası takip ettik. Günlük Covid-19 acil polikliniklerimizde 300’e varan hasta muayenesi yapıldı. PCR laboratuvarında da günlük yaklaşık 500 test yapılarak ilimizdeki pandemin yönetiminde tanı basamağındaki en büyük rolü de üstlenmiş olduk. Bu süreçte bu hizmeti verirken birçok sağlık çalışanımız da Covid-19 tanısı aldı. Bu süreçte hocamızla birlikte güzel bir çalışma yapıldı. ‘Covid-19 Güncel Yaklaşım’ kitabı uluslararası yayınlanan bir kitap oldu. Kitap Türkiye’de Covid-19 pandemisinin tüm içerikleriyle bulunduran kapsamlı bir kitaptır. Pandemide tüm sağlık çalışanlarına rehber olabilecek bir kitap yazdık” diye konuştu.


Kitap tanıtımın ardından korona virüsle mücadelede moral motivasyon etkinliği düzenlendi. Etkinlik, salgın sürecinde yoğun mesai harcayan ve ‘Covid-19 Güncel Yaklaşım’ kitabının yazılmasında emeği geçen sağlık çalışanlarına plaket ve çeşitli hediyelerin takdimiyle son buldu.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER