Ailesi kızlarının hastalığına çare arıyor
SAĞLIKAydın’ın Didim ilçesinde ikamet eden Kadir-Senem Çelik’in kızı 14 yaşındaki Deniz Çelik, doğuştan kulak altındaki deliğin kapanmaması nedeniyle zor günler geçiriyor. İki kez ameliyat olan lise öğrencisi Deniz’in acıları geçmezken, ailesi kızlarının bu durumuna çare olacak doktor arıyor.
Didim’de kafe işletmecisi Kadir ve Senem Çelik’in kızları Deniz, 14 yıldır kulağının arkasında kapanmayan yara ile mücadele ediyor. Doğumundan bir süre sona yapılan rutin kontrollerinde kulağının arka kısmında fistül adı verilen bir deliğin tespit edildiğini kaydeden Anne Senem Çelik, “Kızım doğduktan sonra kontrol amaçlı götürdüğümüzde tespit edildi. 2018 yılında çocuk cerrahisindeki kontrolden sonra kulak arkasında yara oluştu. Sonrasında İstanbul’a tedaviye gittik. Ardından İzmir’de Ege Üniversitesinde tedaviye gittik; MR çekildi. Ameliyat önerildi. Antibiyotik tedavisinin ardından 2019 yılında ameliyat oldu. Ameliyattan 20-25 gün sonra enfeksiyon oluştu. Ameliyat olduktan sonra yarası geçmedi. ’1,5-2 senede geçer, vücut tepki veriyor, bekleyelim’ dediler. Aynı yerden yine gittik durumu anlattık. Geçmediğini ifade ettik; bize yeni hasta muamelesi yaptılar. Ege Üniversitesinde yangın çıkınca kızımı bu kez Marmara Üniversitesine götürdüm. Oradaki hocamız özelde ameliyat yaptı. Bize ’O bölgeyi temizleyeceğiz’ dedi ama kısa süre sonra fayda etmediğini gördük. Bu süreç kızımın günlük yaşamını da olumsuz etkiledi" dedi.
Anne Senem Çelik, kızının doğduğu günden bu yana deniz kıyısında olmalarına rağmen denize giremediğini ve çocukluğunu yaşamadığını anlatarak, “Kızım okul hayatında da başarılı ama bu hastalık onu ruhsal olarak da etkiliyor. Son yaptığımız araştırmalar neticesinde, bu hastalıkla ilgili ABD’de bir yakınımız yardımcı oldu. ABD’deki bir hoca, iyi bir teşhis koyan hem KBB hem de boyun-baş cerrahisi olan bir ekiple ameliyatın gerekli olduğunu bildirdi. Biz de bu anlamda bu konuda bize yardımcı olabilecek doktor arıyoruz. Bu ameliyatın da bize maliyetinin 500 bin TL’ye yakın olduğunu bildirdiler. Umarım bu anlamda bizlere yardımcı olurlar. Kızımın artık bu hastalıktan kurtulup normal hayatına dönmesi tek isteğimiz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.