© Haber Acıpayam 2022

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılarıyla marka olma yolunda ilerliyor

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ortopedi kliniği servisinde, 6 uzman hekim ile Ağrı’da aylık 6 bin 500’ü geçen hasta potansiyeliyle, tüm hastaların tedavi ve ameliyatları başarıyla yapılıyor.


Ağrı’da gelişmiş kapasitesiyle birçok alanda hizmet vermeye başlayan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ortopedi kliniği servisinde revizyon kalça ve diz protezi gibi birçok tanı ve tedaviyi de yaparak başarılı ameliyatlara da imza atmaya başladı. Daha önceden yetersiz donanımlarından dolayı hasta sevki veren hastane son dönemde geliştirilmiş kapasitesiyle sevk alan il haline gelmeyi başardı.


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi Bölüm Başkanı Ali Can Çiçek ve 5 uzman hekim ile birlikte başarılı çalışmaları ve güçlü kadroları ile çevre illerden de sevk almaya ve isimlerini duyurmaya devam ediyor.


“Türkiye Standartlarının üzerinde muayeneler yapılıyor”


Randevulu randevusuz yaptıkları muayenelerin Türkiye standartlarının çok üstünde olduğunu söyleyen ortopedi kliniği uzman hekimi Ali Can Çiçek, “Yaklaşık aylık 100-150 civarında ameliyat sayısı, 6 bin 500’ü geçen poliklinik hasta muayene potansiyelimizle Ağrı halkına hizmetimiz devam etmekte. Hizmetlerimiz sınırsız bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapma gayretini sarf ediyoruz. Hem hastane yönetimimiz hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de kendi personelimizle elimizden geldiğince çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Artık Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk alır duruma geldi. Eskiden çok fazla sevklerimiz olurdu, artık herhangi bir ameliyatı burada elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Alet ve malzeme konusunda eksiklerimiz vardı ama bu malzeme eksiklerimiz gerek İl Sağlık Müdürlüğü, hastane yönetimimiz gerek diğer büyüklerimiz sayesinde bu ihtiyaçlarımız karşılandı. Artık büyük diz protezlerimiz dahil revizyon kalça ve diz protezleri ameliyatlarımızı burada yapmaktayız. Gayet başarılı ameliyatlarımız sayesinde çevre illerden de bu taleplerimiz doğrultusunda sevklerimiz gerçekleşmektedir. Artık bu durum sevk alma haline gelmiş bulunmaktayız. Tabii bu bizim için yeterli değil, Ağrı halkı daha iyilerine layık olduğu için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız. Malzemelerimiz aletlerimiz güncellendikçe daha iyi ameliyatlar daha başarılı ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. Günlük yaklaşık olarak 10-12 ameliyat civarında ameliyatımız oluyor. Bunlar arasında acil ve elektif ameliyatlar dediğimiz dışardan protez ameliyatları, menüsküs veya ön çapraz ameliyatlar dediğimiz ameliyatlarımız oluyor. Yaklaşık 5 polikliniğimiz var, bu poliklinikte yaklaşık randevulu randevusuz 500-750 arasında hasta muayene ediyoruz. Bu gayet Türkiye standartlarının üzerinde bir muayene, geceleri de arkadaşlarımızla birlikte hiç durmadan ameliyatlarımıza devam ediyoruz” dedi.


“Hastanemiz bölgede “marka” olmaya başladı”


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İdari Mali ve İşler Müdürü Cevdet Taşdemir, ise yaptığı açıklamada hastanede yaptıkları başarılı ameliyatlar sayesinde, hastanenin bölgede marka haline gelmeye başladığını vurguladı.


Müdür Taşdemir, “Bir buçuk yıldır burada çok güzel ameliyatlar çıkarıyoruz. Çevre illerden ilimize müracaat eden vatandaşlarımıza burada kaliteli sağlık hizmetleri sunuyoruz ameliyatlarını yapıyoruz ve şifayla taburcu ediyoruz. Biz bununla ilgili ciddi anlamda bölgede marka olmaya başladık” dedi.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER