ABDden Meksikaya şu ana kadarki en büyük Covid-19 aşısı sevkiyatı
SAĞLIKABD’nin gönderdiği 2 milyon 395 bin 300 dozluk AstraZeneca üretimi Covid-19 aşısının Meksika’ya ulaşması ile ülkeye yapılan şu ana kadarki en büyük Covid-19 aşısı sevkiyatı gerçekleştirildi.
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele eden Meksika’ya ABD yardım el uzattı. Meksika Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, ABD’nin gönderdiği 2 milyon 395 bin 300 doz AstraZeneca üretimi Covid-19 aşısının Meksika’ya ulaştığı bildirildi. Sabah saatlerinde başkent Mexico City’de bulunan Mexico City Uluslararası Havalimanı’ndan teslim alınan aşılarla birlikte ülkeye yapılan şu ana kadarki en büyük Covid-19 aşısı sevkiyatı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığının “En iyi aşı birbirimizi korumaktır” mesajı ile duyurduğu sevkiyat sonucu Meksika’nın bugüne kadar aldığı AstraZeneca Covid-19 aşılarının toplamı 15 milyon 910 bin 200’e ulaşmış oldu.
Ayrıca dün teslim alınan 585 bin Pfizer/BionNTech aşıları da dahil olmak üzere ülkeye bu hafta 6’ncı, pandeminin başından itibaren ise 100’üncü Covid-19 aşısı sevkiyatı gerçekleştirilerek toplamda 52 milyon 409 bin 595 doz aşı alındı.
Meksika Federal Hükümeti ise internet sitesinden yaptığı açıklamada, ülkede faaliyet gösteren Drugmex aşı paketleme laboratuvarının bu güne kadar 4 milyon 758 bin 200 doz CanSino ve Liomont laboratuvarının 2 milyon 564 bin 100 AstaZeneca Covid-19 aşılarını paketlemeleri sonucu toplamda 7 milyon 322 bin 300 Covid-19 aşısı paketlenerek kullanıma sunulduğunu, bugün yapılan sevkiyat ile birlikte ülkenin şu ana kadar 59 milyon 731 bin 895 doz Covid-19 aşısı almış olduğunu bildirdi.
Meksika Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yaklaşık 127 milyon nüfuslu ülkede dün itibariyle 45 milyon 898 bin 210 doz aşı yapıldı. Ülkedeki aşılama programı şimdilik 40 yaşın üzerindeki vatandaşları, hamile kadınları, sağlık ve eğitim personeli ile ayrıca ABD sınırının yeniden açılması planı dahilinde Baja California eyaletindeki 18 yaş üstü tüm nüfusu kapsıyor.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.