© Haber Acıpayam 2022

ZEYBEKCİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum"

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olağanüstü hal (OHAL) konusundaki açıklamalarına atıfta bulunarak yaptığı istifa çağrısına, "Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum." şeklinde yanıt verdi.

Zeybekci yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" alışkanlığını sürdürerek, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa etmesi yönünde çağrıda bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, Serbest Bölgelerle ilgili Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü gün, bir soru üzerine, OHAL konusunda yaptığı açıklamayı duyduğu kadarı ile değerlendirerek bu çağrıyı yaptığını ifade eden Zeybekçi, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti bakanını istifaya çağırmadan önce tutanakları okusa veya en azından ilgili komisyonun CHP’li üyelerine sorsaydı... 'Olağanüstü Hal Kararı'nda senin imzan yok mu?' diye soran Sayın Kılıçdaroğlu’na hatırlatmak isterim ki Olağanüstü Hal Kararı, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla hükümete verilen bir yetkidir. Bakanlar Kurulu'nun kendiliğinden kararı değildir.

Bu gerçekler ortadayken Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını, her zaman olduğu gibi asılsız, mesnetsiz, ciddiyetsiz ve çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış olarak değerlendiriyorum. Siyaseti daha ciddi bir anlayışla yapma ihtiyacımız olduğu bu günlerde temennimiz siyasetin inandırıcılığının artmasıdır."

Kaynak: Güneş

İlginizi Çekebilir

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM HABERLER