KAHVEHANELERE ŞARTLI RUHSAT
ACIPAYAMDenizli Valiliği’nden yapılan açıklamada, kahvehane ve çay bahçesi gibi yerlere gazete alma zorunluluğu getirilirken, bu gazetelerden en az ikisinin yerel ya da bölgesel olması istendi.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ile işyerinin ruhsatlandırılmasının belli esaslara bağlandığı yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri ve kır kahvelerinde gazete ve kütüphane zorunluluğu getirildi. Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az beş farklı günlük gazete olacak. İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az üç farklı günlük gazete olacak. Üçüncü sınıf kahvehanelerde ise en az 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az iki adet günlük gazete bulundurulması zorunlu olacaktır. Yetkili idarelerce ruhsata bağlanan işyerlerinde yapılacak denetimlerde bu hususlara uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir" denildi.
Denizli genelinde bin 200 civarında kahvehane olduğu kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.