© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ'DE OTOMOBİL FİYATINA KURBANLIK

Kurban Bayramına sayılı günler kala Denizli’de Canlı Hayvan Borsası’ndaki alanda kurban pazarlıkları kıyasıya sürüyor.

 Pazarda 1 ton ağırlığındaki "Denizli’nin Paşası" adlı dana 18 bin TL’ye alıcı bekliyor. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Borsası tarafından Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesinde kurulan Canlı Hayvan Borsası’nda kurban satışları sıkı pazarlıklarla devam ediyor.
Kurban bayramına günler kala hareketliliğin arttığı canlı hayvan pazarında Ağrı’nın Tutak ilçesinden Nurettin Peker tarafından getirilen 1 ton ağırlığındaki "Denizli’nin Paşası" adlı dana 18 bin TL’ye alıcı bekliyor. Kurban satışlarının istenen seviyede gerçekleşmediğini belirten pazardaki besiciler, Denizli halkının genelde son günü beklediklerini belirtti. Ağrı, Muş, Bitlis, Afyonkarahisar gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden getirilen kurbanlık hayvanlar veteriner hekimlerin kontrolünde satışa sunuluyor.
Şu anda çok önemli bir derecede hareketliliğin olmadığını belirten Nurettin Peker, umutlarının son güne kadar hayvanlarının tamamının satılması olduğunu ifade etti.
Her sene pazarda en büyük hayvanları kendisinin getirdiğini savunan Ağrılı besici 59 yaşındaki Nurettin Peker, "Ağrı Tutak’tan geldim, benim hayvanlarımdan daha büyük hayvan getiren kimse yok. Benim getirdiğim hayvanlar hep 1 ton, 900 kilo, böyle hayvan getiriyorum. Şu anda gördüğünüz 4-5 tanesi 1 tona çok yakın geliyorlar. Diğerleri de 800-900 kilo geliyor. Fiyatı 16,5 bin TL istiyoruz, 17 bin TL istiyoruz, alıcı yok. Alıcılar son günü bekliyorlar. Tabi hayvan çok olduğu için bekliyorlar ama zaten bu sene hayvan azdır. Bu sene geçen seneye göre yarı durumdadır. Herkes son günü bekliyor ama son günü bekleyenler de bulabileceklerini tahmin etmiyorum. Onların bu niyeti yanlıştır, mal bu sene azdır" diye konuştu.
10-12 hayvan sattığını ifade eden Peker, benim kadar satanlar da var, benden fazla satanlar da var, daha az satanlar da var. Müşteri bekliyoruz, tüm hayvanları inşallah son güne kadar bitiririz" dedi.
Kurban satışlarında henüz tam satışların başlamadığını belirten Afyonkarahisar’dan gelen 30 yaşındaki Mustafa Ünlü, "Denizli’nin halkı son günü bekliyor. Dün akşamüzeri geldik, bugün sabahtan 3 tane satış yaptık. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden geldik. Küçükbaş hayvanların fiyatları 800’den başlıyor, bin 200 ila bin 500’e kadarı çıkıyor. En fazla kiloda olanlar yaklaşık 85-90 kilo civarında geliyor, en az olanlar ise 45-50 kilo civarında değişiyor. Tabi daha da küçükler oluyor ama onlardan da kurban olmaz. Ben Denizli’ye ilk defa geliyorum, satışlar inşallah güzel olur. Daha önce hep İzmir tarafına gidiyorduk, orada satış yapıyorduk. Orada hayvan fiyatları daha yüksekti. Orada kalmıyordu, satış oluyordu" ifadelerini kullandı.
Büyükbaş hayvanların satıldığı alanda, belediye tarafından üzerinde "Büyükbaş hayvanların kurban olabilmesi için, 2 yaşını doldurmuş ya da 2 yaş dişini çıkarmış olmalıdır. 2 yaş kontrolü için müracaat edilecek veteriner hekimler ücretsiz" yazılı uyarı pankart asıldı.

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER