© Haber Acıpayam 2022

Yüksek kiralar Denizli Tandır Kebabına zam getirdi

Geleneksel yöntemlerle servis edilen, çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilen Denizli Tandır Kebabına gelen yüzde 20 zamla ilgili açıklamalarda bulunan Kebap ustası Dursun Göçenoğlu, “Maliyetlerimiz ile birlikte kira fiyatlarındaki yüksek rakamlardan dolayı zam yapmak durumunda kaldık” dedi.

Denizli'de 1920'li yıllardan bu yana geleneksel yöntemlerle hazırlanan Denizli Tandır Kebabına yüzde 20 zam geldiği açıklandı. Kentteki Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri Meydanı arasında bulunan alanda onlarca kebapçı, asırlık lezzeti yeni zamlı fiyatlar ile müşterilerine sunmaya başladı. Kebap ustaları, yaşanan zammın nedenini maliyetlerindeki artış ile işletmelerindeki fahiş fiyatlardan kaynakladığını bildirdi. Özellikle Bayramyeri'nde bulunan bazı kebap işletmelerinde yüzde 100-110 aşan zammın kendilerine büyük maddi bir yük oluşturduğunu ve bunu en az oranla kebap fiyatlarına yansıttıklarını duyurdu. Kebap ustaları, bellerini büken yüksek kiralardan kurtulmanın tek yolunun Denizli'de kebapçıların tek bir İşhanı ve merkezi bir alanda toplanması ile çözüleceğini ve bu durumun çözüme kavuşması halinde kebap fiyatlarına da olumlu etki sağlayacağı belirtildi.

Kebapçılar çözüm istiyor: toplu alan talepleri artıyor
Denizli'ye gelen ziyaretçilerin tercihi olan Denizli Tandır Kebabı'nı sunan Kebapçı Dursun işletmesinin sahibi Dursun Göçenoğlu, tescilli kebaba yapılan yüzde 20 zam konusunda açıklamalarda bulundu. Büyük bir zam yapmadıklarını, ancak bölgedeki kebap işletmelerinin karşılaştığı yüksek kira fiyatları ve maliyet artışları nedeniyle zam yapmaya mecbur kaldıklarını belirten Göçenoğlu, tescilli ürünün yaşatılması için kebapçıların başka bir bölge veya bir AVM tarzında bir İşhanı gibi yerlerde bir araya getirilmesi gerektiğini ifade etti.
41 yıllık deneyimiyle konuşan Göçenoğlu, kilosu bin liradan bin 200 liraya çıkan Denizli Tandır Kebabı'nı müşterilere diğer ürünlere göre uygun fiyatlarla sunduklarını ve Denizli'deki yetkililerden kebap işletmelerine yönelik çözüm odaklı adımlar atılmasını talep etti.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor

Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.

TÜM HABERLER