Yonca yiyerek şişen 163 hayvana veteriner hekimler müdahale etti
SAĞLIKBayburt’un Çalıdere köyünde yonca tarlasına girerek yonca yiyen ve bir süre sonra şişmeye başlayan 163 hayvana Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimlerince müdahale edildi. 162 hayvanın tedavileri veteriner hekimlerce yapılırken, şişen bir hayvan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Edinilen bilgiye göre, Çalıdere köyünde yonca tarlasına giren inek sürüsünde, bir süre sonra rahatsızlık belirtileri baş göstermeye başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine köye giden veteriner hekimler, yonca yiyerek şişen 163 hayvana HAYBULANS aracında müdahale ettiler. Hayvanları kurtarmak için çaba gösteren veteriner hekimler, 162 hayvanı yaptıkları kontroller ve tedavilerle kurtardılar. Bir hayvanın kurtarılamayarak zorunlu kesim yapıldığı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.