Yeni asgari ücret hem işçiyi hem de işvereni memnun etti
ACIPAYAMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve son 20 yılın en yüksek dolar kuru olan yeni asgari ücret, Denizli'de hem işveren hem de işçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 yılının yeni asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıklandı. Yaklaşık 3 bin TL’lik zammın ardından en yüksek dolar kuru olan asgari ücret, birçok vatandaş tarafından olumlu karşılandı. 100 TL olan katkının 250 TL’ye yükselmesini de değerlendiren Denizlili işveren ve işçiler, yeni ücretin hayırlı olmasını diledi.
İşveren Murat Oğuz, “Yapılan asgari ücret zammı konusunda memnunuz. Hem işçiyi hem de işvereni sevindirdi. Dolar kuruna oranla iyi bir zam yapıldı. Hem işçiyi hem de bizi de düşünmek gerekiyor. Bizim 8 bin TL civarında beklentimiz vardı fakat 500 TL fazla oldu, iyi oldu” dedi.
“Piyasaya göre iyi bir zam yapıldı”
Yeni asgari ücretin beklentisinin üstünde olduğunu söyleyen Orhan Yılmaz da, “Piyasaya göre iyi bir zam yapıldı. 3-5 ay sonra ürünlere bir zam gelmediği takdirde güzel olduğunu düşünüyorum. Ben ve birçok kişi beklemiyordu. 7 bin TL civarında beklentimiz vardı. Tüketiciye başka zamlar yansıtılmadığı takdirde iyi bir zam olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.
Enflasyonun çok fazla artmaması halinde açıklanan rakamın yeterli olduğunu belirten işveren Dilan Beceren ise şöyle konuştu:
“Asgari ücret beklenmedik bir miktara çıkarıldı. Verilen zam rakamının gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Enflasyon ve zamlar çok fazla olmasa bence yeterli bir zam olduğunu söyleyebilirim.”
İlginizi Çekebilir
Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim
Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.
Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak
Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.
Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı
Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.
Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor
Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.
Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor
Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.