© Haber Acıpayam 2022

VEAH 7. seviye dijital hastane olmayı hedefliyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH) Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, vatandaşa daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için dijitalizasyonun son seviyesi olan HIMSS Stage 7’ye geçmeyi hedeflediklerini söyledi.


Bilgi teknolojilerinin sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamak amacıyla 3 yıldır HIMSS EMRAM Stage 6 hizmeti sunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda HIMSS EMRAM Stage 6 seviyesini hak eden ve HIMSS EMRAM Stage 7 seviyesi için de aday olabileceği belirtildi. Vatandaşa daha kaliteli, doğru, etkin ve hızlı sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan hastane, Türkiye’de bin 500 yataklı olup da HIMSS Stage 6 revaluationunu alan tek hastane unvanına sahip oldu.



“Seviye 6 düzeyinde 3 yıldır hizmet veriyoruz”


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan VEAH Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, bilgi yönetim sistemi personeline HIMSS Stage 6 revaluation ve akreditasyonu için teşekkür belgesi verdiklerini belirtti. Dünya genelinde hastanelerin teknolojiyi kullanması, modernizasyonu ve bunu pratiğe aktarmasını ölçen Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak kullanılan bir akreditasyon programı olduğunu anımsatan Başhekimi Çelik, “Bu akreditasyon programına kısaca HIMSS EMRAM denilmektedir. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak da bu akreditasyonu seviye 6 düzeyinde 3 yıldır hizmet veriyoruz. Bu 3 yıllık sürecin sonucunda belirtilen kriterlerin uygulanıp uygulanmadığını tekrardan kontrol etmek amacıyla Avrupa Direktörü, Bakanlık personellerinin ve Türkiye’deki temsilcisi Medipol Hastanesi yetkililerinin katıldığı bir değerlendirme yapıldı” dedi.



“Veriler sistem üzerinde online olarak takip edilmektedir”


Değerlendirme sonucunda Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Stage 6 seviyesini hak ettiğini ve Stage 7 seviyesine de aday olabileceğinin altını çizen Çelik, “Biz bundan gurur ve onur duyduk. Bu vatandaşımıza sunulan sağlık hizmetinin teknolojik olarak en üst seviyede, bilişim olarak en doğru şekilde uygulandığının kanıtıdır. Bundan yaklaşık 10-20 yıl önce vatandaşımız hastaneye gittiğinde elinde evraklarla poliklinikleri dolaşmak zorundaydı. Her gittiği hekime ayrı ayrı sonuç ve tahlillerini göstermek durumundaydı. Şu anda kurulan sistemlerle hiç kimse dosyayla hastaneye gitmiyor. Bütün veriler sistem üzerinde online olarak takip edilmektedir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya örnek uygulamalar yapmaktadır. Örneğin, E-Nabız uygulaması tüm dünyada takdir görüyor. Hastane Yönetim Sistemleri olarak Van ili ve ilçeleri dahil bu sistemi uyguluyoruz. Vatandaşa daha kaliteli, daha doğru, daha etkin ve daha hızlı hizmet sunmayı sağlıyor. HIMSS ise bu dijitalizasyonun bir kriteridir. Türkiye’de bin 500 yataklı olup HIMSS Stage 6 revaluationunu alan başka bir hastane yok. Bunu bu kadar uzun süredir uygulayan bir hastane olarak tekrar tescil ettirdik” diye konuştu.


Hedeflerinin dijitalizasyonun son seviyesi olan HIMSS Stage 7 seviyesine geçmek olduğunu ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Personel gücümüz ve inancımız tamdır. Küçük alt yapı sorunlarımız var. Onları da zamanla çözeceğimize inanıyoruz. Avrupa standartlarının üstünde akıllı hastaneler oluşturacağımızı ve kaliteli sağlık hizmeti sunacağımızı düşünüyorum. Bunun için de çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamada İl Sağlık Müdürümüze, bilgi sistemi personelimize ve idari hizmetler müdürümüze verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.”

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER