© Haber Acıpayam 2022

Üretici dostu Büyükşehir

Arpa ve mısır alım desteği müracaatları başladıBüyükşehir’den tarım ve hayvancılığa destekÇiftçinin elinde kalan arpave mısır için alıma çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, satın alacağı ürünleri flake yem haline getirerek hayvan yetiştiricilerine destek verecek. Yem üretimine uygun arpa ve mısırını satmak isteyen çiftçiler 30 Eylül 2024’e kadar www.denizli.bel.tr’denonline başvuru yapabilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hububat üretim sezonunun kurak geçmesine bağlı rekolte düşüşü yaşanması ve ürün fiyatlarının aşağı inmesi dolayısıyla zor günler geçiren çiftçilere destek olmak için arpanın yanında mısır alımına da çıktı. Satın alınacak arpa ve mısırların flake yem haline getirilerek hayvan yetiştiricilerine destek olarak verileceği belirtilirken, projeyle hem tarım hem de hayvancılık kazanacak. Denizli’de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine verilecek flake yem desteği için kullanılacak arpa ve mısırını satmak isteyen çiftçiler başvurularınıwww.denizli.bel.tr adresinden 30 Eylül 2024’e kadar onlineolarak yapabilecek. Üreticiye ait (arpa ve/veya mısır ekim alanını gösterir şekilde)güncel “Çiftçi Kayıt Belgesi”nin(ÇKS) başvuru formuna ekleneceği belirtilirken, satın alınacak arpanın kilogramının 8,50TL, mısırın kilogramının ise 9,50TL olduğu açıklandı.

 

Ödemeler 5 gün içinde yapılacak

 

Ürünlerin ödemesinin çiftçilere 5 gün içerisinde yapılacağı açıklanırken, alım şartları ise şu şekilde açıklandı: “Ürünlerin içerisinde kızışmaya sebep olmaması için yabancı bitki tohumu bulunmamalıdır.Ürünler üzerinde mantar, küf gibi hastalık belirtileri olmamalıdır.Ürünlerde taş, toprak gibi yabancı maddeler bulunmamalıdır.Hasat edilen ürün depolama şartlarına uygun, rutubet almayan kuru ve havadar yerde saklanmış olmalıdır.Kontrol edilen ürünlerin flake yem yapımına uygun görülmemesi durumunda alımı yapılmayacaktır.Alımı uygun görülen ürünün belediye araçlarına yüklemesi üretici tarafından yapılacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir DESKİ su kaçaklarının tespiti için hassas dinleme yapıyor

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), fiziki kayıp ve kaçakların tespit edilmesi amacıyla gece saatlerinde dinleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmayla, su kaynaklarının korunması ve su kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Serada tır ile kapı arasına sıkışan güvenlik görevlisi öldü

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, manevra yapan tıra yardım etmek isterken demir kapı ile tır arasına sıkışan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Türkiye'de ilk kez imal edilen ileri teknoloji vantilatörlerle tuz üretilecek

Denizli'de ileri teknoloji endüstriyel vantilatör, MVR (Mechanical Vapor Recompression-Yoğunlaştırıcı) ve turbo kompresörlerin üretimi, bakım ve onarımlarını yapan Efsan Makina tarafından Türkiye'de ilk kez 3 adet şanzımanlı MVR imalatı yapıldı. Testlerden de başarıyla geçen şanzımanlı MVR'ler tuz imalatında kullanılacak.

Büyükşehir ile üreticinin yüzü gülmeye devam edecek

Gübre desteği müracaatları başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, ürün verim ve kalitesini artırmak amacıyla vereceği gübre desteği için müracaatlar başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek başvurular www.denizli.bel.tr veya DESKİ ilçe hizmet birimlerinden yapılacak.

Motosikletlinin çarptığı emekli öğretmen hayatını kaybetti

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde seyir halinde olan motosiklet, yaya olarak yürüyen yaşlı adama çarptı. Kaza sonucunda motosikletin çarptığı emekli öğretmen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haydi Denizli, harekete geç!

Avrupa Hareketlilik Haftası başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Avrupa Hareketlilik Haftası gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü ile başladı. Çevrenin hayati öneminden bahseden Başkan Çavuşoğlu, “Doğa atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın bize emanetidir” dedi.

TÜM HABERLER