© Haber Acıpayam 2022

TOPRAK, TARIM VE SAĞLIKLI BESLENME KONUŞULDU

Önceden planlanmış olan, TEMA Vakfı Bilim Kurulu üyesi Sayın Prof. Dr. Engin Kınacı ve eşi Sayın Prof. Dr. Gülcan Kınacı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Toprak, Tarım ve Sağlıklı Beslenme" konulu toplantı Belediye Şiir Kafe Restorantta gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı Bilim Kurulu üyesi Sayın Prof. Engin Kınacı ;toprak, su, tohum, gübreleme, ilaçlama ve zamanlamaları ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Gülcan Kınacı ise; sağlıklı ve doğru beslenmenin önemini belirterek, gıdalardaki vitamin ve mineral yoğunluğu ile sağlığımız arasındaki bağlantıları anlattı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ;toplantının gerçekleşmesine öncülük yapan hemşehrimiz Tema Vakfı Acıpayam temsilcisi Ömer Akın'a ve iki değerli hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. 

İlginizi Çekebilir

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM HABERLER