© Haber Acıpayam 2022

Sokak sokak aradığı altınlarına haberlerde görünce kavuştu

 Denizli’de yaklaşık değerini 6 bin 500 TL olan altınını düşüren vatandaş, haberlerde bir dükkanın önünde düşürdüğünü ve esnafın aldığını izleyince karakola başvurdu. Oradan esnafa ulaşan altın sahibi, altını sokak sokak aradığını ve esnafın bu davranışından dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesinde meydana gelen olayda Murat Karaçomak, işyerinin önünde yaklaşık 6 bin 500 TL değerinde altının bulunduğu bir poşet buldu. Güvenlik kameralarında incelendiğinde ise bir vatandaşın cebindeki telefonu çıkartmak isterken altınlarını düşürdüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine yapılan haberler sonrası Cihan C. televizyonda gördüğünde kendinin olduğunu fark etti. Ardından karakola giderek altını bulan Murat Karaçomak’a ulaştı. Kaçomak’ın işyerine giden Cihan C. altını bulup sakladığı için kendisine çok teşekkür etti. Altınları düşürdüğü zaman sokak sokak aradığını ve altına ihtiyacı olduğunu belirten Cihan C., üzüldüğünü dile getirdi. Altınları sahibine ulaştırdığı için mutluluk yaşadığını belirten Murat Karaçomak, “Geldi teslim aldı altınlarını ve çok sevindi, görülmeye değerdi. Bu işe vesile olduğum için çok mutlu oldum ve anlatılmaz bir duygu, yaşanılır sadece. Altınları sahibi düşündüğü yeri, sokakları, cadde cadde gezmiş, bulamamış ve üzülmüş. Basına yansıyan haberlerden dolayı görünce emniyet birimlerine başvuru yapmış” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor

Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.

TÜM HABERLER