© Haber Acıpayam 2022

Serikte her gün 600 vatandaşın aşısı yapılıyor

Antalya’nın Serik ilçesinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Serik’te korona virüse karşı aşılama programı dahilinde günde 600 kişiye aşı yapılırken, 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 86’sı birinci doz, yüzde 83’ü ikinci doz aşısını yaptırdı. Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Serik Devlet Hastanesinde, Avrupa şampiyonası hazırlıklarını Belek turizm merkezinde sürdüren Türkiye A milli futbol takım teknik ekip ve oyuncuları da aşı oldu. Son 3 ayda aşı vurulan hastane personelinde ise korona vakası görülmedi.


Covid-19 hastasının uzun süre yatarak tedavi gördüğü bir hastanede personellerin, Covid-19 hastalığına yakalanmamasını aşılanmaya borçlu olduklarını belirten Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Kara, korona virüs aşı sırası geldiği halde aşı olmayan vatandaşları aşı olmaya davet etti. Korona virüse karşı aşı olmanın önemine vurgu yapan Başhekim Kara, ” “Özellikle pandeminin sert geçtiği son 2-3 aylık dönem içerisinde hastanemizde hiçbir personelimiz, korona virüse yakalanmadı. Bildiğiniz üzere hastanemiz Covid-19 vakalarının yatırılarak tedavi edildiği Antalya’daki güçlü pandemi hastanelerinden birisidir. Bu kadar Covid-19 hastasının uzun süre yatarak tedavi gördüğü bir hastanede özellikle personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanmamasını aşılanmaya borçluyuz. Şu an gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada korona virüse karşı elimizde bulunan en güçlü silahımız aşıdır. Antalya , ülkemizde aşılama programına uyum konusunda en önde giden iller arasında olup, Serik ilçemizde Antalya’nın ilçeleri arasında aşılama programına uyum konusunda en önde olan ilçelerdendir. İlçemizde son rakamlar itibariyle özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın % 86 ’sı 1. doz korona virüse aşılarını , % 83’ ü 2. doz aşılarını olmuş durumdadır. Biz aşı olmayan bütün vatandaşlarımızı aşılayarak bu oranı % 100’ e çıkarmak istiyoruz. Serik Devlet Hastanesi olarak günlük ortalama 600’ den fazla vatandaşımıza korona virüs aşısı uyguluyoruz. Yakın zamanda bu rakamı önce 800’ e sonra 1000’ e çıkarmayı planlıyoruz. ” dedi.

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER