Sendika ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden ortak aşı çağrısı: “Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart”
SAĞLIKTürkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadı üyeleri HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB tarafından yapılan ortak aşı çağrısında “Tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart” ifadeleri kullanıldı.
Türkiye’nin, işçi, çiftçi, işveren, memur, esnaf, tüccar, sanayici ve üreticilerini temsil eden ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden (TZOB) tarafından vatandaşların korona virüse karşı aşı yaptırılması çağrısında bulunulan yazılı bir açıklama yapıldı.
KİK Türkiye kanadı tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda korona virüs kaynaklar vaka sayılarının yeniden tedirgin edici bir seviyeye ulaştığı ifade edilerek, tedbirli olunmadığı takdirde salgını durdurmanın çok daha uzun sürebileceğine dikkat çekildi.
Açıklamada Covid-19 virüsü işaret edilerek bilinmeyen bir düşmana karşı geçtiğimiz yıl savaş bir verildiği belirtilerek, hastalığı etkilerinin bilinmediği ve tedavi yöntemleri hakkında çok sınırlı bilgilerle hareket edildiği anımsatıldı.
Açıklamada, bilim insanlarının özverili çalışmaları sayesinde tedavi yöntemlerinin geliştirildiği aktarılarak, salgını sona erdirebilecek en büyük umudu aşının devreye girdiği aktarıldı. Aşıların kullanıma girmesinin salgınla mücadele en önemli faktör olduğuna vurgu yapılan açıklamada, salgına karşı önlem almanın, aşı olmanın bireysel duyarlılık olduğu kadar aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğu kaydedildi.
Eğitim, iş ve sosyal hayatın sekteye uğramaması için aşı yaptırmanın olmazsa olmaz bir durum haline geldiği ifade edilen ortak açıklamada, henüz toplumsal bağışıklığın elde edilemediği hatırlatıldı. Açıklamada, en az iki doz aşı olmadan toplumsal bağışıklığın elde edilemediği kaydedilirken, şu an aktif vakaların ve hastanelerde yatan hastaların çok büyük bir kısmının aşı süreci tamamlanmamış kişilerden oluştuğuna dikkat çekildi.
“Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart”
KİK Türkiye kanadı tarafından yapılan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Dolayısıyla birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. 50 yaş üzeri vatandaşlarımızı bir an evvel 3. doz aşılarını olmaya, iki doz aşı olmamış vatandaşlarımızı da ikinci aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.