© Haber Acıpayam 2022

Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından Manisa’nın Selendi ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 60 ünite kan toplandı.


Manisa’nın Selendi ilçesinde Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. 18-65 yaş arasındaki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bağışta vatandaşlara test yapıldıktan sonra kanları toplandı. Gönüllüler kan vermenin yanında sağlık kontrolünden de geçmiş oldu.


Gün boyu süren çalışmada toplam 60 ünite kan toplandığı açıklandı. Selendi halkının duyarlılığından mutlu olduklarını ifade eden Kızılay Uşak Kan Merkezi’nden Dr. Murat Tokcan, "Ülkemiz genelinde özellikle kanamalı acil hastalar için toplanan kan bağışına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Bu bizleri çok memnun ediyor. Kan acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaç. Kan ver hediyen hayat olsun. Kan bağışlarını bundan sonra da periyodik olarak 3 ay arayla kabul edeceğiz. Bugün bağışçılarımızdan 60 ünite kan aldık." dedi.

İlginizi Çekebilir

On - Target Master Onkoloji toplantısı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, On-Target Master Onkoloji Toplantısı’nda “Raman ve FT-IR Spektroskopisi ile Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserinde Non-İnvaziv Tanı: Yenilikçi Bir Moleküler Yaklaşım” konusunda yaptığı sunumla “Sözel Bildiri İkincilik” ödülü aldı.

Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en çok görülen kanser türünün lenfoma olduğunu açıklayarak ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri olanların erken tanı için hekime başvurmasını istedi.

Prof. Dr. Kayhan: “KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Prof. Dr. Servet Kayhan, “KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” dedi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bursada vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası için yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, sabahın erken saatinde kalkıp okula giden, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri tek tek anlattı. Kahvaltının çocuklarda zihinsel gelişim için çok önemli olduğunu belirten Dyt. İrkin, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı sandviç, aperatif olarak ise mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz koyun” dedi.

TÜM HABERLER