Sarıgölde kanser için farkındalık standı açıldı
SAĞLIKSarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Kanser Günü nedeniyle Sarıgöl Devlet Hastanesi’nde kanser hastalığında erken teşhisin önemini kavratmak için farkındalık standı açıldı. Stantta görevli hemşireler vatandaşlara kanserde erken teşhisinin önemini anlattı.
Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Recep Kılıç, "Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan statta vatandaşlarımıza kanser taramalarının erken teşhis için önemi anlatıldı. Rahim ağzı kanseri taraması 5 yılda bir, kalın bağırsak kanseri taraması 50-70 yaş aralığında kadın ve erkeklerde 2 yılda bir yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımıza aile hekimlerinden ulaşabilecekleri gaitada gizli kan testi yaptırmalarını ve 10 yılda bir kolonoskopi yaptırılmalarını öneriyoruz. Ücretsiz kanser taramaları, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezleri (KETEM), sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır." diyerek aynı taramanın köylerde de yapıldığını sözlerine ekledi.
Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan stantta kanser taramasının erken teşhis için önemi Hemşire Kıymet Zengin ve Ebe Esin Özcan tarafından vatandaşlara anlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.