PAÜden sağlık ve eğitime katkı sağlayan işbirliği
SAĞLIKPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTRYO) ile PAÜ Hastaneleri arasında, hastanede tedavi gören hastaların PAÜ FTRYO öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesine ilişkin protokol imzalandı.
Halihazırda var olan ve süresi uzatılan protokol çerçevesinde, PAÜ FTRYO’nun deneyimli öğretim üyeleri, PAÜ Hastanelerinde, ameliyat olan, yoğun bakım ya da servislerde tedavileri süren hastalara, fizyoterapi desteği sağlayarak, iyileşme süreçlerine katkı verecek. Hastaların, mevcut tedavilerinin bir parçası olacak olan fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavileri, FTRYO’nun öğretim üyeleri tarafından takip edilecek. Aynı zamanda lisans ya da yüksek lisans seviyesinde, yeterli düzeyde uygulamalı fizyoterapi eğitimi almış öğrenciler için mesleki deneyimlerinin arttırması adına bir uygulama sahası da olacak olan bu tedaviler, gelecekte çok daha deneyimli fizyoterapistlerin yetişmesine imkan sağlayacak.
Atılan imzaların ardından, hayata geçirilen hizmet alım protokolüne ilişkin açıklama yapan PAÜ FTRYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kitiş, bu protokol ile yoğun bakımlar başta olmak üzere servislerde tedavi gören hastalara yüksekokul öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verileceğini ifade ederken, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin de bu tedavilere katılacağını, böylelikle öğrencilerin, mezuniyet sonrasında çok daha fazla deneyim kazanmış olarak meslek hayatlarına başlayacaklarını dile getirdi. Yapılan protokolün tüm taraflar, hastalar ve öğrenciler için hayırlar getirmesini temenni etti.
Protokole ilişkin açıklama yapan, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban, ameliyat ve tedavisi gerçekleştirilen hastaların, tedavi sonrası, PAÜ FTRYO öğretim üyeleri tarafından fizik tedavi hizmetini hali hazırda aldıklarını ve bugün protokolün süresini uzattıklarını belirtirken, bu konuda sağlığa ve eğitime katkıların devam edecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Üniversite’nin tüm birimleri ile bir bütün olduğunun en somut göstergelerinden birinin, imzalanan bu protokol olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ FTRYO öğretim üyeleri ve öğrencilerinin fizyoterapi hizmeti verilmesine ilişkin mevcut olan anlaşmanın süresini uzattıklarını söyledi. Bu hizmetin devam edecek olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Fizik tedavinin hayatın her alanında olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, gerek yapılan ameliyatlar gerekse romatizmal hastalıklar sebebiyle, hastaların fizik tedavi hizmetine yoğun talep gösterdiklerini belirtti. Protokolün, hastanede verilen sağlık hizmetinin kalitesinin arttırılmasında aynı zamanda fizyoterapi ve öneminin hastalar tarafından anlaşılmasında son derece önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yapılacak çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra PAÜ FTRYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kitiş, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Büker, PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban ve Başmüdür Murat Taşer katıldı.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.