© Haber Acıpayam 2022

Patlayan lastik yangına neden oldu

Denizli’de hareket halindeki tırın dorse lastiği patladı. Yüksek sıcaklık nedeniyle asfaltın tutuşmasıyla başlayan yangın, tırın lastikleri ve dorsesini alevler içinde bıraktı.

Olay, Buldan ilçesi Buldan-Salihli karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; D.U., idaresindeki 06 GC 4738 plakalı tır ile seyir halindeyken dorsesinin lastiği patladı. Patlayan lastik, yüksek sıcaklıklar nedeniyle eriyen asfaltın tutuşmasına neden oldu. Yanmaya başlayan ziftten yüksele alevler bir anda tırın lastikleri ve dorsesini kapladı.

İş makinesi taşımacılığında kullandığı dorsesini tırdan ayıran sürücü D.U. ve çevredeki vatandaşlar, bir yandan alevlere müdahalede bulunurken, diğer yandan ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir kömür denetimlerine başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış noktalarında denetimlere başladı.

Başkan Çavuşoğlu, Kent Lokantasını ziyaret etti

Vatandaşlar Kent Lokantasından memnunDar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı yemeğe ulaşması için hizmete açtıkları Kent Lokantasını ziyaret eden Başkan Çavuşoğlu, hemşehrilerinin memnuniyetiyle karşılaştı. Başkan Çavuşoğlu, kısa süre sonra ikinci Kent Lokantasını açacaklarını müjdeledi.

Başkan Çavuşoğlu’ndan kritik açıklama

Akbaş Barajı’ndan içme suyu alımı durduruldu 400.000 kişiyi etkileyecek Başkan Çavuşoğlu: “Su kesintilerine başlayabiliriz”Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, su seviyesi kritik kodun altına düşen Akbaş Barajı’ndan bugün itibariyle içme suyu alımını durdurmak zorunda kaldıklarını açıklayarak, tasarruf yapılmaması halinde su kesintilerine başlayabileceklerini duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni sezonun ilk salepleri toprakla buluştu

Denizli'de 11 yıldan bu yana arklı salep türlerini yetiştiren ve ‘Salep dede’ olarak bilinen 77 yaşındaki emekli Süleyman Yüksel, 2025 yılı sezonunda hasat edilmek üzere il salepleri toprakla buluşturdu.

Diyabet hastalarının yüzde 30'u gizli kalp krizi geçiriyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bilgin Emrecan, dünyada her yıl 19 milyona yakın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, diyabet hastalarında kalp krizinin daha farklı seyrettiğini belirtti.

Gübre desteği müracaat süresi uzatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, ürün verim ve kalitesini artırmak amacıyla vereceği gübre desteği müracaatları 20 Ekim 2024’e kadar uzatıldı. Başvurular www.denizli.bel.tr veya DESKİ ilçe hizmet birimlerinden yapılacak.

TÜM HABERLER