© Haber Acıpayam 2022

Pandeminin ardından botoks ve dolgu uygulamalarına talep arttı

Yaşanan 2 yıllık pandemi sonrası günlük yaşamın normale dönmesiyle birlikte estetik ve güzellik konularına yönelimin arttığına dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Çelebi, botoks ve dolgu uygulamalarında merak edilenleri anlattı.



Covid-19 pandemisi sonrası güzel gözükmek isteyenlerin botoks ve dolgu uygulamalarına talebin arttığını belirten Egekent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Çelebi, “Pandemi süreci insanların hayatında kayıp iki yıl oldu. Hastalık korkusu ve o sıkıntılı zamanların atlatılmasıyla insanların hayata ve kendilerine bakış açısı değişti. Kendilerine daha çok dikkat edip, özen göstermeye ve kendileri için yatırım yapmaya başladılar. Normal zamanlarda da yaz dönemlerinde tüm estetik operasyon ve işlemlerde artış meydana gelir ama pandemi sonrası bu artış çok daha fazla oldu” dedi.



“Yaşlanmayı geciktirin”


Botoksu, clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksin olduğunu kaydeden Op. Dr. Tuğrul Çelebi, “Elde edilen bu toksinin enjeksiyon ile uygulandığı bölgede kas hareketlerinin azalması sağlanarak, kas hareketlerinden dolayı deride meydana gelen katlanmalar önlenmiş olur. Bu şekilde kırışıklık oluşumu engellendiği gibi mevcut kırışıkların giderilmesi sağlanır. Özellikle yıllar geçtikçe alında, göz ve dudak çevresinde kırışıklıklar artar ve belirginleşir. Bu kırışıklıkların botoks ile önlenmesi ya da giderilmesi sonucu daha genç bir yüze sahip olmak mümkün” şeklinde konuştu.



Botoks uygulamalarında yaş kriteri olup olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Tuğrul Çelebi, şöyle konuştu:


“Botoksun hangi yaştan itibaren yapıldığı merak edilen konulardan biri. Dinamik kırışıklıklar, mimikler ile oluşan kırışıklıklar, oluşmaya başladığında botoks uygulanır. Bunlar sabitleşip derinleştiğinde uygulamalar ya daha sık ya daha yüksek dozda ya da dolgu ilave edilerek yapılır. Yaş konusunda bazen otuzlu yaşlarda ciltte kırışıklık oluşmazken bazen yirmili yaşlarda ciltteki kırışıklıklar derinleşmeye meyilli olabilir. Bunda kişinin genetik faktörleri, cilt yapısı, yaşam tarzı ve alkol ve sigara kullanımı gibi durumlar etkilidir”



Dolgu uygulamasının botoks ile karıştırılmaması gerektiğine değinen Op. Dr. Tuğrul Çelebi, “Botoks ve dolgu karıştırılabiliyor. İkisi birbirinden farklı uygulamalar. Dolgunun içerisinde hyaluronik asit mevcut. Bu da, kollajenin yapı taşıdır. Dolgu, yaşlanma ve yer çekiminin etkisiyle oluşan sarkmalar, hacim kayıpları ve daha derin kırışıklıklarda uygulanan bir yöntemdir” diye konuştu.



Terleme ve çiğneme botoksu


Merak edilen terleme botoksu ve çiğneme kası botoksu hakkında da bilgi veren Op. Dr. Tuğrul Çelebi, şu bilgileri paylaştı:


“Terleme botoksu bizim özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla beraber çok fazla yaptığımız işlemlerden biri. Terleme botoksu, koltuk altı, eller ve ayak tabanına uygulanır. Bu işlem ile kişinin, onu sosyal olarak zorlayan problemlerden kurtulması sağlanır. Masseter botoks olarak da geçen çiğneme kası botoksu ise, diş sıkma ve diş gıcırdatma tedavisi için uygulanan bir yöntemdir. Uygun hastalarda çene eklemini korur ve dişlerdeki aşınmayı önler. Aynı zamanda geniş olan yüzün alt yarısını ovalleştirip daraltır ve böylece yüzün V şeklindeki görüntüye kavuşması sağlanır”

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER