© Haber Acıpayam 2022

Okullarının 12 yıllık ihtiyacı konferans ve kapalı spor salonu için platform kurdular

Denizli Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları, 12 yıl önce yeni binasına taşınan okulun ihtiyacı olan konferans ve kapalı spor salonunun yapılabilmesi için platform kurdu.

1943 yılında kurulan ve 20 Eylül 2010 tarihinde yeni binasına taşınan Orhan Abalıoğlu MTAL, Denizli’nin en büyük meslek okulu olarak dikkat çekiyor. Okulun 12 yıllık binasının en büyük ihtiyaçlarının başında ise bağımsız bir konferans ve kapalı spor salonunun bulunmaması geliyor. Daha önce 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında Okul Aile Birliği tarafından gündeme getirilen bu acil ihtiyaç, bu kez de kendi dönemlerinde giderilemeyen eksikliğin telefi edilmesi için bir çatı altında toplanan Orhan Abalıoğlu Mezunları Platformu tarafından gündeme taşındı. Okulun genç mezunları, okulun acil ihtiyacının giderilmesi için okula ismi verilen hayırsever aile veya Bakanlıktan talepte bulundu.

Mezun oldukları okullarına ‘kapalı spor salonu’ ve ‘konferans salonu’ yapılması için bir yola çıktıklarını ifade eden Platform Başkanı Mustafa Yokuş, “Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları ile Denizli’nin önde gelen kurumlarından birisidir. Okulumuzda seminer, söyleşi ve konferans etkinlikleri için konferans salonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca okulumuz spor alanında bulunan, beton spor alanının da yetersiz kaldığı görülmektedir. Okulun çevrede tanınıp cazibe merkezi olması açısından hiçbir eksiği bulunmaması gerekiyor. Tam donanımlı, teknik altyapısı tamamlanmış, sadece okulumuza değil tüm bölgeye hitap edebilecek bir konferans salonu istiyoruz. Okulumuzun Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana okul içi okullar arası birçok spor branşında etkinliklere katılan öğrencilerimiz katıldıkları spor müsabakalarında okulumuzun adını en güzel şekilde temsil etmiş ve gerek il içinde gerekse il dışında birçok başarıya imza atmıştır. Beton alan, çocuklarımızın sağlığını tehdit ederek sıkça sakatlanmalara ve yaralanmalara yol açtığı bilinmektedir. Kapalı spor salonu yapılması ile daha çok öğrencimiz sportif faaliyetlere katılmasını sağlayabiliriz. Sportif alanlarda beceri ve ilgisi olan öğrencilerimizin tespit edilmesinde de yararı olacaktır. Okulumuz adına sportif alanda daha çok başarı sağlayabileceğimiz ve çıtayı daha da yükseklere taşıyabileceğimize yürekten inanıyoruz. Hayırseverlere, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğüne, rahmetli hayırseverimiz, kurucumuz Orhan Abalıoğlu’nun ailesinin bu sesimize kulak vereceğini umuyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER