Okul kantin denetimleri devam ediyor
ACIPAYAM2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okul kantin denetimleri alanında uzman denetim ekiplerince devam ediyor.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin denetimi “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” genelgesi kapsamında ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Karar Tutanağı’nda yer alan Eğitim Kurumlarında Satışı Uygun Olmayan Gıda ve İçecekler dikkate alınarak gerçekleştirildi. Merkezefendi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu ve Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi kantinleri denetimlerine katılan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı açıklamada, “Uzun süredir yüz yüze eğitime hasret kalan çocuklarımız 6 Eylül itibariyle nihayet okullarına kavuştu. Eğitim ve öğretimin yüz yüze başlamasıyla eğitim kurumlarımızdaki gıda işletmeleri ve kantinlerimiz de faaliyetlerine başladılar. Çocuklarımızın okulda kaldıkları süreyi düşünecek olursak beslenmelerinin en az bir öğününü bu işletmelerden karşıladıklarını görüyoruz. Bu noktada yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak gelişen; obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları ve buna benzer hastalıkların önlenmesi amacıyla bu işletmelerin denetimlerinin ve kontrollerinin yapılması son derece önemlidir” dedi.
“694’ü resmi 135’i özel eğitim kurumumuzda faaliyetler devam edecek”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık ve Güvenlik birimimiz bünyesinde gerçekleştirilen bu faaliyetler: 694’ü resmi 135’i özel eğitim kurumumuzda, okullarımızın kapanacağı 17 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmalarına yönelik yürüttüğümüz faaliyetlerde öncelikle en hassas konumda yer alan, okul idarecilerimize, denetim ekiplerimizde yer alan uzmanlarımıza, öğretmenlerimize ve bu işin esas mutfağında yer alan kantin işletmecilerimize ve çalışanlarımıza, göstermiş oldukları özverili çalışmalardan ve insan sağlığı konusundaki duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.
Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.