© Haber Acıpayam 2022

Ofiste ve toplu taşıma araçlarında koronavirüsten korunmak mümkün

Uzman doktorlar, koronavirüse karşı toplu taşıma araçlarında ve ofislerde uyulması gereken basit ama etkili kuralları anlatan videolar hazırladı.



Birçok ülkede sağlık hizmeti sunan Doku Medical, koronavirüs salgınından korunmanın basit ama önemli yollarını kamuoyuyla paylaştı. Türkçe, İngilizce ve işaret dili çevirileriyle paylaşılan videolarda uzman doktorlar toplu taşıma araçlarında ve ofis ortamında virüs salgınından korunmanın yollarını anlattı.


Ofislerde virüs salgınından nasıl korunabileceğimize yönelik yöntemleri paylaşan Uzman Doktor Şerafettin Saraçoğlu, ortamı temiz tutmanın ve çalışanlarla mesafenin korunmasının öneminden bahsetti.



Saraçoğlu’na göre toplu taşıma araçları ve ofislerde uyulması gereken kuralların bazıları şöyle:


"Toplu taşıma araçlarında mümkün olduğunca az noktayla temas edilmeli, ayakta seyahat ediliyorsa tek bir noktadan tutularak destek alınmalı. Mümkünse eldiven kullanılmalı.


Eldiven kullanamadıysak araçtan iner inmez eller yıkamalı veya dezenfekte edilmeli. Başkalarının sağlığı için eller temizlenmeden hiçbir noktaya temas etmemeli.


Toplu taşıma araçları kalabalıksa bir sonraki araç beklenmeli.


Ofis sürekli havalandırılmalı, ortama mümkün olduğuna tez hava girmeli. Bu mümkün değilse çalışanlar aralıklarla dışarıya çıkıp temiz hava almalı.


Masa ve bilgisayar klavyesi günde birkaç kez temizlenmeli.


İşyeri izin veriyorsa evden çalışma modeline geçilmeli."



Çocuklar için önlemler


Uzman Doktor Bengisu Özarslan ise eğitimlerine ara verilen çocukları virüs salgınından korumak için bazı yöntemleri anlattı. Çocukların toplu ulaşım araçlarından uzak tutulması gerektiğini belirten Dr. Özarslan, "Çocukların ellerinin, yüzlerine ve ağızlarına temas ettirilmemesi sağlanmalı." dedi.


Uzmanlar, bugünlerde çok sık kullanılan el dezenfektanları ile ilgili uyarılarda da bulunuyor. Uzman Doktor Emre Kaynak, dezenfektanların suya ulaşamama durumunda devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER