© Haber Acıpayam 2022

Nilüfer deryası Işıklı Gölü ziyaretçi akınına uğruyor

Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasını bünyesinde barındıran Çivril Işıklı Gölü, tekne turlarının yoğun ilgiyle başlaması nedeniyle sezonunu en yoğun günlerini yaşıyor.

Denizli’nin Çivril ilçesinde Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği Işıklı Gölü, 1 Haziran’da tekne sezonunu açarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Havaların da ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler farklı noktalardan gelerek turlara büyük ilgi gösterdi. Işıklı Gölü'ne gelen ziyaretçiler, ilçeye bağlı Seraserli ve Beydilli mahallelerinden teknelerle göle açılarak eşsiz manzarayı görme fırsatı buldu. Ziyaretçiler, bir saatlik masalsı yolculuk vadeden gölde unutamayacakları anlar yaşarken, turların Ağustos ayına kadar devam edeceği belirtildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ahmet Köseoğlu, "Tekne turlarımız Beydilli Mahallesi'ndeki noktadan hareket etmektedir. Hafta sonları yoğun oluyor, Denizli’ye 120, Çivril’le ise 20 kilometre mesafede. Turlarımız yaklaşık 40-45 dakika sürüyor ve fiyatı da 350 TL. Gölümüzün 72 kilometrelik çevresi bulunuyor, derinlik ise nilüfer kısmında 1,30 metre mesafede. Gölde, binlerce çeşit kuş türü ve balıklar var" diye konuştu.

Beydilli Mahallesi Muhtarı Atilla Savran, ziyaretçi sayısının daha da artmasını beklediklerini söyleyerek, "Göl yaklaşık 65 yıllık bir baraj gölü, nilüfer çiçeklerimiz de belki 30 yıldır var ama bu fazla duyulmadı. Biz duyurmak için elimizden geleni yaptık ve turizme açtık. Tekne turlarımız Haziran ayında başlayıp Ağustos’a kadar sürüyor. Baraj suyu olduğu için kışın sular çekiliyor. Tekneye 4 kişi rahatlıkla biniyor ve o eşsiz görüntüyle baş başa vakit geçirilebiliyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER