© Haber Acıpayam 2022

Muğlada ‘Sağlık Turizmi çalışmaları

Ege ile Akdeniz’in buluşma noktasında bulunan, doğası, iklimi, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan, sağlık turizminde küresel bir marka şehir olmayı hedefleyen Muğla’da Kamu özel sektör iş birliğinde devam eden sağlık turizmi değerlendirme toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.


Muğla Valiliği Proje Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Ahmet Esen sunum eşliğinde Muğla’da sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar ve Muğla’nın temsil edildiği, katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği 23-26 Haziran tarihlerinde Azerbaycan’da yapılan Hestourex 4. Dünya Sağlık Turizmi Fuarındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Sorumlusu Dr. Ecz. Sabiha Alper Muğla’nın Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin sağlığı istatistikleri ile Sağlık Bakanlığının yürüttüğü Sağlık Turizmi çalışmaları hakkında sunum yaptı.


Muğla’daki sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesi, turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Orhan Tavlı Muğla’nın sağlık turizminde küresel bir marka şehir olmasının hedeflendiğini söyledi.


Vali Orhan Tavlı Muğla’da 4 Devlet Hastanesi, 8 Özel Hastane, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 17 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 9 Muayenehane, 1 Tıp merkezi, 4 aracı kuruluş olmak üzere toplam 44 adet sağlık turizmi yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu olduğunu açıkladı.


Muğla’da Sağlık Turizmi yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu sayısının 44’e, sağlık turizmi sayısının 30 bin 800 kişiye turistin sağlığı çerçevesindeki başvuru sayısının 101 bin 350 kişiye ulaştığını belirten Vali Orhan Tavlı, ivedilikle yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu sayısının artırılacağını ifade etti.


Sağlık tesislerindeki personelin yabancı dil eğitimi kalitesinin artırılmasından muhtelif uygulamalarla verimliliğin arttırılmasına ve sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesine yönelik konuların istişare edildiği toplantıda kamu özel sektör iş birliği ile Muğla’nın sağlık turizminde hak ettiği yere geleceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

Normal doğumun önemi anlatıldı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sağlık ekipleri tarafından açılan stantta normal doğumun önemi ve avantajları, gebelik süreci, gebelikte beslenme, anne sütünün önemi konularında bilgiler aktarıldı.

TÜM HABERLER