Milletvekili Taşdoğan korona virüsü hakkında bilgi verdi
SAĞLIKMHP Gaziantep Milletvekili Uzm. Dr. Muhittin Taşdoğan, dünyayı tehdit eden korona virüsü hakkında bilgi verdi.
İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden MHP Milletvekili Uzm. Dr. Muhittin Taşdoğan, 2020 yılında Türkiye’de ve dünyada yaşanan felaketlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. Dünyayı sarsan korona virüsü hakkında bilgi veren Milletvekili Taşdoğan, hem Çin hem de dünyanın korona virüsü ile ilgili mücadele ettiğini belirtti. Taşdoğan, korona’nın önceki virüslere göre daha az ölümcül olduğunun ancak hızlı bir şekilde bulaştığının altını çizdi. Virüsün kedi, yarasa, deve gibi hayvanları konakçı olarak kullandığının altını çizen Taşdoğan, bilim adamlarının tedavi yöntemleri ile ilgili çok yoğun çalıştığını söyledi.
“Kedi, yarasa, deve gibi hayvanları konakçı olarak kullanıyor”
Uzm. Dr. Muhittin Taşdoğan, “Özellikle Çin’de çok yoğun bir nüfusun yaşadığı bölgede korona virüsü ortaya çıktı. Korona virüsü insandan insana bulaşan bir virüstür. Korona virüsü ilk defa 1962 yılında tarif edilmişti. 1964 yılında da hastalık yapabileceği konuşulmuştu. Hayvanları konakçı olarak kullanan, özellikle kedi, yarasa, deve gibi hayvanları konakçı olarak kullanan bir virüs. Bunun çeşitli tipleri var, hastalık yapan tiplerinden birine ilk defa bu yıl aralık ayında Çin’de yüksek ateş, halsizlik, düşük tansiyon, gribal şikayetlere benzeyen özellikleriyle hastaneye başvuran bir hastadan sonra korona virüs konuşulmaya başlandı. Tabi Çin hükumeti büyük bir mücadele veriyor. Her geçen gün ölüm haberleri artıyor. Deniz ürünlerinin satıldığı yerde ortaya çıktı. Bulaşıcılığı çok hızlı ilerliyor. Ancak ölüm oranı daha önce dünyada görülen diğer virüslere göre daha düşük. Bunun bilimsel açıklaması var. Hastalık artıyor ama öldürücülüğü azdır. Hem Çin hükumeti hem de dünya bu virüsle ilgili ciddi mücadele ediyor” dedi.
“Türkiye ciddi bir şekilde takip ediyor”
Milletvekili Taşdoğan Türkiye’nin de konuyu ciddi bir şekilde takip ettiğini belirterek, “Ülkemizde de ciddi bir şekilde takip ediliyor. Oradaki vatandaşlarımıza devletimiz şefkatli elini göstermiştir. Devlet baba olmanın gereğini göstermiştir. Oradaki insanlarımıza içinde medikal malzemelerin olduğu bir uçak göndermiş ve onları Ankara getirerek bir ortamda izole etmiş durumdadır. Dolayısıyla bizde bu virüsle mücadele ediyoruz. Çünkü bu hastalık küresel bir tehdit haline gelebilir. Bilim adamları tedavi yöntemleri ile ilgili çok yoğun çalışıyor. Bazı ilaçlar konuşuluyor ancak henüz net bir durum yok. İnşallah dünya bu belayı atlatacak” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.