Mevsim değişiminde göz alerjisine dikkat
SAĞLIKGöz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Candan Karaca, mevsim değişimi ile birlikte oluşan göz alerjilerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.
Korona virüs salgını sebebiyle uzun süre ev içerisinde vakit geçiren ya da uzun süre evde kaldıktan sonra dışarı çıkanlarda oluşabilecek göz alerjisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Candan Karaca, ev içinde biriken toz zerreciklerin yada mevsimsel geçişlerin göz alerjisi davetiye çıkarttığına dikkat çekti.
Opr. Dr. Candan Karaca, "Göz alerjisi (konjonktivit) gözlerde kızarıklık, sulanma, yanma ve kaşıntı gibi belirtiler göstermektedir. Söz konusu belirtiler vücudun diğer organlarında olduğu gibi kriz durumunda bağışıklık sistemini uyaran belirtilerdir. Bunlar mevsimsel ya da mevsimsel olmayan, bahar alerjisi, ütopik alerji, dev popiler alerjisi, temas göz alerjisi vb çeşitleri bulunmaktadır. Alerjiyi etkileyen birden çok faktör bulunmaktadır. Bunlar kişiden kişiye de değişebilmektedir. Genetik faktörleri dikkate alarak, Polen, toz, hayvan tüyü, yabanıl otlar gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Göz alerjisi olan kişiler belirti gösteren kaşıntılar sebebiyle gözlerini ovalamaktan kaçınmaları gerekmektedir. Alerjinin neden kaynaklandığını tespit etmek oldukça önemlidir. Bu sayede alerjiye neden olan unsurdan uzak durmak, toz gibi nedenlerden oluşuyorsa düzenli olarak hijyenik uygulamalar gerekmektedir. Alerji oluşumu ile birlikte çeşitli göz damlaları ya da alternatif bitkisel uygulamalar fayda sağlamaktadır. Elbette uygulanacak tedavide uzman bir hekim gözetiminde olması göz sağlığınız açısından oldukça önemlidir" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.