Meme kanserine smaç vurdular
SAĞLIKMeme kanseri farkındalığı için Medicana International İzmir Hastanesi kadın hekimleri, Karşıyaka Spor Kulübü Kadın Voleybol takımı ile karma voleybol maçı yaptı. “Her kadın kendi kendisinin doktorudur” mesajına vurgu yapmak için, sporcular da beyaz hekim önlükleri ile mücadele etti.
Meme kanserinde erken teşhisin önemi vurgu yapmak isteyen Medicana International İzmir Hastanesi kadın hekimleri ile Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) Kadın Voleybol Takımı sporcuları, gerçekleştirilen voleybol maçında bir araya geldi. Karşıyakalı kadın sporcuların Sivrihisarspor’la gerçekleştireceği resmi maç öncesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gösteri maçında Medicana International İzmir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfiye Demir, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Merda Erdemir Işık, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İlkay Şahin ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, beyaz önlükleri ile sahaya çıktı.
“Her kadın kendinin doktorudur”
Meme kanserinde her kadının kendi kendisini muayene etmesinin önemine dikkat çekmek için Karşıyakalı kadın voleybolcular da sahaya doktor önlükleri ile çıkarak, “Her kadın kendisinin doktorudur” mesajı verdi. Gerçekleştirilen dostluk maçında meme kanserine smaç vuran sporcular daha sonra hekim önlüklerini çıkararak formalarıyla maça devam etti. Maç sonu, “Kontrol Sende” yazılı pankartla poz veren Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Lütfiye Demir, “meme kanserinde farkındalığı artırmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Ne yazık ki her yıl çok sayıda kadın meme kanserine yakalanıyor. Her kadının belli aralıklarla memelerini kontrol etmeleri kolay tedavinin ilk aşamasını oluşturuyor. Her yıl mamografi çektirmek de meme kanserinin erken teşhisi açısından çok önemli. Bu nedenle kontrolün her zaman kadınlarda olduğunu hatırlatıyoruz” diye konuştu.
Meme kanseri, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen kanser türü olarak öne çıkıyor. Her 8 kadından 1’ine meme kanseri tanısı konuluyor. Ailede birinci derecede yakınlarda meme kanseri öyküsünün olması, kişinin meme kanserine yakalanma riskini artırırken, uzmanlar 40-69 yaş aralığındaki her kadının yılda 1 kez mamografi çektirmesinin ve en önemlisi kendi kendini muayene etmesinin hayat kurtarıcı olduğunu vurguluyor.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.