Medova Hastanesi aşı uygulamasına başladı
SAĞLIKTürkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra onay verilen CoronaVac aşısı, Konya Medova Hastanesi’nde de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında kullanılacak olan CoronaVac aşısı Medova Hastanesi’nde de sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.
Medova Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Çelik yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle zor günlerden geçildiğini söyledi. Aşının can kurtarıcı olarak yetiştiğini ifade eden Dr. Mehmet Çelik, “Şu anda uyguladığımız ölü aşı olarak tabir ettiğimiz aşıyı uyguluyoruz. Şu anda farklı bir seçeneğimizin olmaması aşıya mutlaka güvenmemiz gerektiğini ve de uygulanamayacak kişiler haricinde herkesin aşılanması gerekiyor. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda ilk olarak sağlıkçılardan başlanıldı. Umarım güzel bir kampanya olur. Umarım yüzde yüz oranında aşılanma ve koruma sağlamış oluruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.