© Haber Acıpayam 2022

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.



Organ bağışının önemine vurgu yapan etkinlikte, organ bağışı yapmak isteyen kişilere detaylı bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı. Standı ziyaret eden vatandaşlar, organ bağışının anlamı, süreci ve nasıl başvurulabileceği hakkında bilgi alırken, başvuru formunu doldurarak organ bağışçısı olma adımlarını öğrendiler. Bağış yapmak isteyenlere, başvuru formunu doldurmalarının ardından bağışçı kartları verildi. "Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır" sloganı ile yapılan bu etkinlik, organ bağışının hayat kurtaran bir adım olduğunun altını çizdi.



Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetim ekibi, farkındalık etkinliğine katılarak Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibine destek verdi. Başhekim yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Fatih Alaşan ve Op. Dr. Süreyya Kolcuoğlu ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri Özlem Palancıoğlu ve Gülay Karaduman, standı ziyaret ederek organ bağışı bilincinin toplumda artması gerektiğine dikkat çektiler.



Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü, organ bağışının hayat kurtarıcı bir etkiye sahip olduğunu ve bu konuda duyarlılığın artırılmasının önemini vurguladı. Standta görev alan ekip ve hemşirelik öğrencileri, toplumda organ bağışı konusunda bilinç oluşturmak için çeşitli bilgilendirmelerde bulunarak farkındalık çalışmalarına katkı sağladılar.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER