© Haber Acıpayam 2022

Kısmi kapanma dönemini iyi değerlendiremeyen kentte Covid-19 tedbirleri üst seviyede

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, "Kısmi kapanma dönemini iyi değerlendiremedik. Bu nedenle tedbirlerimizi arttırdık. Salgınla mücadelemiz sıkı bir şekilde devam ediyor’’ dedi.


Korona virüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü sabah saat 05.00’a kadar devam edecek olan tam kapanma kapsamında Ardahan’da polis ve jandarma ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Vali Hüseyin Öner, şehir giriş-çıkışlarında görev yapan güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin denetimlerine katıldı. Vali Öner ve beraberindeki protokol, daha sonra kentte açık olan market ve lokantalarda denetim yaptı. Esnafları sık sık uyaran Vali Öner, işin sıkı tutulması gerektiğini ve asla hafife alınmaması gerektiğini hatırlattı.


Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Öner, ’’Hepimizin bildiği gibi tam kapanma sürecine girdik. 17 Mayıs gününe kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde biz de denetimlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın ve iş yeri sahiplerinin kurallara uyma noktasındaki hassasiyetini gözlemleyelim dedik. Araçların kontrol noktasında durdurduğumuz araç sahiplerinin makul mazeretle dışarıda bulunup bulunmadığı hususunu bizzat ben de denetledim. Bugün çok büyük bir oranda müsaade edilen mazeretler ölçüsünde vatandaşlarımızın dışarıda olduklarına tanık olduk. 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan tam kapanma süresinde özellikle kolluk kuvvetlerimizle sahada bu konuyu gözlemleyeceğiz. Sıkı tedbirler doğrultusunda vatandaşlarımızın müsaade edilen, uygun görülen mazeretler ölçüsünde dışarıda bulunup bulunmadıklarını denetleyeceğiz’’ şeklinde konuştu.


Kısmi kapanma dönemini iyi değerlendiremediklerini söyleyen Vali Öner, "Sıkı tedbirler aldık, tam kapanma sürecini iyi değerlendireceğiz" dedi.


Vali Öner ’’İnşallah bu süreci iyi değerlendiririz. Ardahan’da pandemi hastalığı kısmi kapanma sürecinde maalesef arttı. Kısmi kapanma süreci öncesinde daha iyi bir noktadaydık. Kısmi kapanma dönemini iyi değerlendiremedik. İnşallah tam kapanma sürecini iyi değerlendireceğiz. Ve yakın sürede bu hastalığı azaltacağız" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER