Kıl dönmesinde kapalı yöntemle aynı gün taburcu olmak mümkün
SAĞLIKDENİZLİ (İHA) – Kıl dönmesi ameliyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Op. Dr. Sami Cebelli, “Açık ameliyatlar yerine kapalı yöntem kıl dönmesi ameliyatıyla hastalarımızı aynı gün taburcu ediyoruz ve normal yaşantılarına dönme sürelerini hızlandırıyoruz” dedi.
Birbirinden modern tıbbi cihazları, alanında uzman ve akademisyen hekim kadrosuyla 20 yılı aşkın süredir sağlık hizmeti veren Özel Denizli Tekden Hastanesi, gerçekleştirdiği başarılı operasyonları ile insan yaşamında ki konforu sağlamaya devam ediyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sami Cebelli’nin gerçekleştirmiş olduğu, kapalı kıl dönmesi ameliyatı ile hastalar saatler içinde taburcu edilirken normal yaşama da hızla dönüş yapabiliyorlar. Yapmış olduğu kapalı kıl dönmesi ameliyatı hakkında bilgiler veren Dr. Sami Cebelli, “Uzun süre iş gücü kayıpları ve günlük yaşamda kısıtlamalar oluşturan açık ameliyatlar yerine kapalı yöntem kıl dönmesi ameliyatı ile hastalarımızı aynı gün taburcu ediyoruz ve normal yaşantılarına dönme sürelerini hızlandırıyoruz” dedi.
Kapalı kıl dönmesi ameliyatı ile aynı gün taburcu
Lokal anestezi altında lazer ya da fenol yöntemi kullanılarak kapalı şekilde yapılan ameliyat ile hastaların iyileşme süresini en aza indiren, normal yaşantıya hızla döndüren bu ameliyat hakkında bilgi veren Uzmanı Op. Dr. Cebelli, “Kıl dönmesi (Pilonidal sinüs) tedavisinde büyük kesiler, uzun süre iş gücü kayıpları ve günlük yaşamda kısıtlamalar oluşturan ameliyatlar yerine kıl dönmesi hastalığı ne kadar ilerlemiş olursa olsun (Nüks gibi durumlar dahil) lokal anestezi altında Lazer yada Fenol yöntemi kullanılarak günübirlik yapılabilen bir ameliyattır. Biz de hastalarımıza bu işlemi hızlı iyileşme süreci olduğu büyük kesikler olmadan kapalı yöntem ile gerçekleştirildiği, insanların günlerce hastanesinde yatmaktan ziyade aynı gün taburcu edilebildiği ve iyileşme sürecinin diğer yöntemlere göre çok daha hızlı olduğu için insanlara günlük yaşamlarda kısıtlamalar olmadığı için öneriyoruz. Hastanemizde de bu işlemleri başarıyla yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.