© Haber Acıpayam 2022

Karasinekle mücadeleye ipli çözüm

Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından kullanılan kimyasal madde içermeyen yapışkan ip, karasineklere çözüm oluyor.
Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşere sorunlarıyla karşılaşmaması için ilaçlama çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Besicilikle uğraşan vatandaşların en büyük problemlerinden biri olan karasinek konusunda önemli bir çalışma yapan Pamukkale Belediyesi, hayvancılık yapan vatandaşların yanında oluyor. Kimyasal madde içermeyen yapışkan ip yöntemi ile çözüm üreten Pamukkale Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla bu hizmeti vatandaşlara ulaştırıyor. Pamukkale Belediyesi bu uygulamayı Türkiye’de ilk kullanan belediye olarak dikkat çekiyor. Yapışkan iple karasinek mücadelesinden ilçe genelinde bulunan yaklaşık 2 bin 700 besihane sahibi ücretsiz olarak yararlanıyor. Ekipler ayrıca besihanelerde karasineğin üremesine neden olan unsurların ilaçlamasını da yaparak bu sıkıntının büyümesinde de engel oluyor. Yeniköy Mahallesinde besicilik yapan Emine Akgün, yapışkan ip yöntemiyle hayvanlarının çok faydalandığını belirterek, “Uzun zamandan beri yapılan bu uygulama ile ineklerimiz sineklerden korunuyor. Bizleri bu imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki başta olmak üzere emeği geçen tüm personellere çok teşekkür ederim” dedi.

“Karasinekle mücadele çok önemli”
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, turizm ilçesi olarak ön plana çıkan Pamukkale’nin aynı zamanda tarım ve hayvancılık konusunda da önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “İlçemizin kırsal alanlarında hayvancılıkla uğraşan çok sayıda vatandaşlarımız var. Yaz aylarında besihanelerindeki en önemli sorunlardan biri de karasinek oluyor. Vatandaşlarımızın bu sorunla mücadelesinde Pamukkale Belediyesi olarak bizde yardımcı oluyoruz. Daha önceleri farklı yöntemlerle ve çeşitli ilaçlamalarla karasineklerle mücadele eden Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, şimdi de kimyasal madde içermeyen yapışkan ip yöntemiyle bu sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturuyor. Böylece diğer canlılara da zarar vermemiş oluyoruz. Biz Pamukkale’de yaşayan herkesin mutluluğu için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu

Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.

Denizli için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

TÜM HABERLER