© Haber Acıpayam 2022

Jandarma sokak hayvanlarını zorlu iklim koşularında yalnız bırakmıyor

 Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi personelleri, kış şartları ve yoğun kar yağışının sebebiyle beslenme sıkıntısı çeken sahipsiz hayvanlara yiyecek bıraktı. Sokak hayvanları her jandarma personelini gördüğünde mutlulukla yanaşırken, ekiplerde can dostlara sıcak elleriyle şefkatle yaklaştı.

Kar yağışından olumsuz etkilenen ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının jandarma ekiplerinin belirlediği bölgelere yiyecek bırakarak beslenmesi sağlandı. Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Babadağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte yürütülen faaliyetle beraber, "Can Dostlar Jandarmaya Emanet’’ sloganı ile sokak hayvanları yemek ihtiyaçlarını giderildi. Jandarma ekipleri ayrıca Babadağ ilçesinin mahallelerinde devriye faaliyeti sırasında güvercin, serçe gibi yabani kuşlar için yem bırakırken, diğer köylerde ise yoğun kış şartları nedeniyle aç kalan sokak hayvanları için çevreye yemek bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor

Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.

TÜM HABERLER